duminică, martie 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caz rar de gripă aviară transmisă la om! Persoana lucrează la o fermă de păsări

Un caz rar de gripă aviară transmisă la om a fost depistat la un lucrător de la o fermă de păsări, unde au fost depistate cazuri de îmbolnăvire la păsări.

Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări din Guadalajara (centru), Spania, unde, pe 17 septembrie, au fost depistate cazuri de boală printre păsările de curte.

„Pe 28 septembrie 2022, Centrul naţional de microbiologie a confirmat un caz de gripă aviară A(H5N1) la un bărbat asimptomatic care anterior fusese testat negativ”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, citat de Agerpres.

Bărbatul a fost plasat în izolare la domiciliul său până când a fost testat negativ pe 27 septembrie. Singurul său contact apropiat a fost negativ, potrivit comunicatului ministerului, care subliniază că „transmiterea de la păsări la om este considerată un fenomen rar, iar transmiterea de la om la om este extrem de rară”.

În Spania, „au fost detectate 79 de focare la păsări sălbatice şi 36 în fermele de păsări”, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.

Politica