Patroni din Gorj, amendați pentru că aveau angajați fără contract de muncă

Inspectorii de muncă gorjeni au efectuat un număr de 56 controale, în perioada 26-30 septembrie 2022. Acestea au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Astfel, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 186.500 lei și dispuse 121 măsuri de intrare în legalitate. Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în Municipiul Târgu-Jiu.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei  pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești,  activând în domeniul panificației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, potrivit Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, acesta are obligația de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă cu lucrătorii înainte de începerea activității, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...