Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie propusă ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu.

„Mulțumesc membrilor PNL. PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România Educată”. Încrederea primită este o misiune în acest sens. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce colegii mei au început. Vom operaționa România Educată în literă și în spirit. Avem nevoie de o viziune profundă”, a declarat Ligia Deca, după nominalizare.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Ligia Deca „este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare” a legilor educației.

„Astăzi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Decă să fie propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Dânsa, fiind o persoană care a lucrat și a participat la procesul de elaborare a legilor educației, este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare, urmând ca până la finele lunii octombrie să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ligia Deca (40 de ani) este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidenițale. Ea este doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016) și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area. 

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

În prezent, interimatul la Ministerul Educației este asigurat de Sebastian Burduja, ministrul Cecetării, Inovării și Digitalizării, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, scrie digi24.ro

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației joi seară, în urma acuzațiilor de plagiat al unor cursuri universitare. 

Foto: Facebook

Populare

Recomandări

UCV. Studenții și-au prezentat facultățile, facultățile și-au premiat profesorii

Universitatea din Craiova (UCV) a avut vineri seara dublu...

Copilă de 13 ani, răpită și violată

O fată de 13 ani a fost răpită, violată...

Doljeni drogați în trafic

Un tânăr de 24 de ani din Craiova a...

Beat și fără permis, a întrat cu mașina în gard

Un bărbat de 38 de ani din Poiana Mare,...