miercuri, februarie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Zalomir, campion mondial și european la scrimă, găsit împușcat în cap

Florin Zalomir, campion mondial și european la scrimă a fost găsit fără suflare, luni de dimineață, în casa lui din Otopeni, scrie TVR. Bărbatul în vârstă de 41 de ani, care în prezent lucra ca jandarm, avea o plagă împușcată în cap, iar surse din anchetă spun că cel mai probabil fostul sportiv s-a sinucis.

„Astăzi 3 octombrie, în jurul orei 8.34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa”, a anunțat Poliția, într-un comunicat. Oamenii legii spun că la fața locului a ajuns și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului.

Jandarmeria Română a confirmat ulterior decesul fostului sabreur, coleg al lor: „Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Florin Zalomir era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit TVR, care citează surse judiciare, Zalomir s-ar fi aflat de cel puțin o lună într-un program de consiliere la locul de muncă însă ar fi refuzat să se prezinte, după solicitările psihologului unității la care lucrează. Acest program este destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor.

Bărbatul ar fi suferit o decepție în dragoste, mai scrie TVR. În urmă cu puțin timp a trecut printr-un proces de divorț și, se pare, că nu a depășit emoțional acel moment.

Născut pe 1 aprilie 1981 la Iași, Florin Zalomir a fost unul dintre cei mai buni scrimeri ai României în perioada cât a activat. Acesta a fost component al echipei de sabie care a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2008, scrie eurosport.ro

De asemenea, a fost campion mondial în 2009, la Antalya, și mai avea în palmares două medalii de bronz la Mondiale, în 2001 (Nimes) și 2010 (Paris). La Campionatele Europene, Zalomir a cucerit un aur cu echipa, în 2006 (Izmir) și două medalii de bronz, în 2009 (Plovdiv) și 2012 (Legnano), dar și un argint la individual, în 2006 (Izmir).

În 2012, Florin Zalomir a decis să se retragă și a devenit antrenor în cadrul clubului Dinamo și la lotul național de sabie. Zalomir și-a întrerupt cariera pentru aproximativ doi ani și jumătate, perioadă în care a fost înrolat în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei franceze. În timpul contractului sau a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

După retragere antrena la CS Dinamo și la lotul național și era ofițer de jandarmi.


Foto: Facebook/Federatia Romana de ScrimaPolitica