Dolj. Amenda maximă de la Garda de Mediu pentru două primării

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, de la începutul anului acesta și până în prezent, 51 de primării din Dolj și au aplicat 39 de contravenții, dintre care 7 avertismente, în valoare totală de 659.000 de lei. Două primării din Dolj au primit amenda maximă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în raportul anterior.

Potrivit reprezentanților instituției, comisarii au verificat stadiul de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților.

Concret, aceștia au verificat dacă primăriile au contracte cu un operator de salubritate, dacă zonele sunt salubrizate sau dacă pe site-ul primăriei există afișată o rubrică cu informații pentru cetățeni despre cum se colectează.

În plus, comisarii au urmărit în timpul controalelor dacă măsurile impuse în cadrul inspecțiilor anterioare au fost respectate.

Inspecțiile comisarilor vor continua, așa încât, până la finalul anului, toate UAT-urile din Dolj să fie verificate, au mai anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Populare

Recomandări

“Merry Christmas”: Primul SMS din istorie împlinește 30 de ani

S-au împlinit 30 de ani de când a fost...

Două case au luat foc, în Mehedinți

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...

Numărul jandarmilor a fost suplimentat la Rânca, Runcu și Tismana

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana au fost...

Pele nu mai răspunde la chimioterapie și primește îngrijiri paliative

Starea de sănătate a lui Pele s-a înrăutățit, conform...