marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Amenda maximă de la Garda de Mediu pentru două primării

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, de la începutul anului acesta și până în prezent, 51 de primării din Dolj și au aplicat 39 de contravenții, dintre care 7 avertismente, în valoare totală de 659.000 de lei. Două primării din Dolj au primit amenda maximă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în raportul anterior.

Potrivit reprezentanților instituției, comisarii au verificat stadiul de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților.

Concret, aceștia au verificat dacă primăriile au contracte cu un operator de salubritate, dacă zonele sunt salubrizate sau dacă pe site-ul primăriei există afișată o rubrică cu informații pentru cetățeni despre cum se colectează.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, comisarii au urmărit în timpul controalelor dacă măsurile impuse în cadrul inspecțiilor anterioare au fost respectate.

Inspecțiile comisarilor vor continua, așa încât, până la finalul anului, toate UAT-urile din Dolj să fie verificate, au mai anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Politica