duminică, martie 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centura de Sud a Craiovei, în întârziere. Constructorul, avertizat

Primul Certificat Constatator Intermediar a fost emis de DRDP Craiova, la trei luni, în calitate de Beneficiar, conform legii achizițiilor publice, pentru Anteprenorul lucrări „Construire Centură Sud Craiova”.

„Am emis primul Certificat Contatator Intermediar pentru societatea care a câștigat contractul de execuție al Centurii de Sud Craiova, având în vedere întârzierile înregistrate pe acest proiect putem spune că este un «certificat negativ».

Motivul principal a fost lipsa de mobilizare. Am avut foarte multe întâlniri cu managementul societății în încercarea de ai face să înțeleagă că acest proiect este foarte important pentru noi și le-am spus de la început că nu voi ezita să iau măsuri dacă nu se mobilizează și vor fi întârzieri pe proiect.

Încă se pot recupera întârzierile și finaliza lucrările în termenul contractual, dacă se vor mobiliza.

Voi continua inspecțiile inopinate în șantier, voi continua întâlnirile cu reprezentanții Antreprenorului, o să îi ajutăm, în limitele legii, să-și rezolve orice problemă apărută, dar nu voi ezita să semnez, peste trei luni, următorul Certificat Constatator Intermediar, negativ, dacă Anteprenorul nu înțelege că infrastructura rutieră din România nu mai suportă nicio secundă de întârziere”, a declarat Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după semnarea Certificatului Constatator.

Reamintim că, în conformitate cu modificările legii achizițiilor publice, la trei luni se emit Certificatele Constatatoare Interimare prin care se consemnează îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către contractanți și, dacă este cazul, eventualele prejudicii.

Emiterea celui de al treilea Certificat în care se constată întârzieri pe un proiect duce la rezilierea contractului și reluarea lucrărilor cu un alt constructor, prin procedură simplificată de contractare.

Politica