vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuitorii din Ghercești, blocați de Drumul Expres, vor putea ajunge la proprietăți

Locuitorii din Ghercești se pot bucura din nou de acces la drumul principal, după ce Consiliul Județean (CJ) Dolj a aprobat alocarea a nu mai puțin de 1 milion de lei pentru realizarea a două drumuri pietruite, cu o lungime de 3.5 kilometri.

Acestea le sunt necesare locuitorilor de pe strada Cucului, precum și celor din zona de nord a municipiului Craiova, după ce lucrările la Drumul expres Craiova-Pitești au blocat accesul la proprietăți. Banii vin din fondul de rezervă al bugetului propriu județean pe anul 2022.

„Se alocă 1.000 mii lei unității administrativ-teritoriale Ghercești în vederea realizării lucrărilor de pietruire pe o lungime de 3,5 km pe două drumuri de exploatare (De471 și De375/3), lucrare necesară pentru locuitorii comunei Ghercești, strada Cucului, precum și celor din zona de nord a municipiului Craiova, deoarece lucrările ce se execută la Drumul expres Craiova-Pitești au blocat accesul la proprietăți, aceasta reprezentând singura alternativă de acces la acestea”, se arată în proiectul CJ.
Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a vorbit despre nevoia reală de a rezolva situația locuitorilor din Ghercești. Vasile a punctat inclusiv faptul că majoritatea locuitorilor din acea zonă sunt craioveni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vorbim despre casele aflate în zona drumului județean de la Ghercești, unde locuitorii nu aveau acces la drumul european. Primăria Ghercești nu avea bani, iar cetățenii sunt majoritatea cetățeni din Craiova. Ne-am asumat noi să finanțăm aceste lucrări”, a spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Tot din fondul de rezervă, vor fi direcționați 37 mii lei unității administrativ-teritoriale Calopăr în vederea efectuării lucrărilor de cimentare puț apă în satul Bîzdîna nr. 29, ca urmare a existenței unei acumulări de gaz în subteran ce a produs un incendiu la acest puț.

Politica