Încep Anchetele de circulație Origine – Destinație

CNAIR îi roagă pe șoferi să colaboreze cu operatorii, astfel încât acțiunea de colectare a datelor să se desfășoare într-un timp cât mai scurt

Anchetele de circulație Origine – Destinație se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR SA.

„În zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, în intervalele orare 08:00-12:00 și 14:00-18:00, la nivel național se vor desfășura Anchete de circulație Origine – Destinație. Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR SA și vizează constituirea unei baze de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocării bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare”, scrie DRDP Craiova, pe Facebook.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea rutieră din administrarea CNAIR SA. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– originea plecării în cursă (ex.: București, Zalău);

– destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

– scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

– tipul mărfii (pentru vehicule transport marfă);

– numărul de pasageri (pentru vehicule de pasageri).

„Precizăm că nu vor fi înregistrate date referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, informațiile solicitate fiind complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu operatorii, astfel încât acțiunea de colectare a datelor menționate să se desfășoare într-un timp cât mai redus”, a mai notat sursa citată.

Populare

Recomandări

Turistă salvată cu elicopterul, în Munții Retezat

O turistă care a suferit un traumatism grav la...

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a primit mandat de...

Oltenii &… Restu’ Lumii – program complet

VINERI – 29 septembrie 2023 Orele 10.10 – 11.11: Primirea...

Un român a creat panică într-un oraș din Italia. I-a dat fiului să se joace cu o grenadă

Un român stabilit în Italia a panicat întreaga comunitate...