miercuri, februarie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Familiile cu 3 copii înscriși la școală ar putea beneficia de compensare la energie

Familiile cu trei copii înscriși într-o formă de învățământ ar putea plăti un preț mai mic pe kW, respectiv 0,68 de lei pe kilowatt, potrivit unui amendament la ordonanța energiei adoptat marți de Comisia economică, industrii și servicii din Senat.

Și bisericile au fost incluse în ordonanță. Totodată, parcurile industriale vor introduse în schema de compensare, notează digi24.ro

Astfel, pentru cei care au acasă echipamente medicale pentru tratamente și pentru familiile care au trei copii înscriși într-o formă de învățământ, plafonul este de 0,68 lei pe kW indiferent de consum, potrivit amendamentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au fost introduse și instituții noi în această completare adusă ordonanței pe energie: parcurile industriale, lăcașurile de cult, producătorii de medicamente și farmaciile, companiile de apă, transport public, complexurile sportive care au bazine. Pentru toate companiile și instituțiile enumerate plafonul este de un leu pe kW pentru 85% din consum, beneficiind de același regim ca IMM-urile.

Ion Lungu, director executiv al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România, a declarat la Digi24 că furnizorii de energie nu au asemenea date despre consumatori – referitor la familiile cu trei copii introduse în schema de compensare.

„Ar fi absurd să avem asemenea date despre componența familiei. Când au avut în vedere aceste modificări privind aceste categorii de consumatori, ar fi trebuit să aibă în vedere și o modalitate de a fi transmise informațiile necesare la furnizorii care trebuie să modifice sistemele de calcul și să introducă aceste noi categorii. În relația directă cu consumatorul, furnizorii vor fi din nou puși în situații neplăcute, nu au nicio vină pentru aceste noi amendamente. După ce vor fi definitivate și propunerile la nivel european, sigur vor fi și alte modificări. E puțin haos acum”, a spus Lungu.

Politica