„Un traseist care lingea clanțele”/ „Nu mai intrați câte doi la baie să vă pupați pe guriță”! Replici dure între PSD și USR

Parlamentarii s-au luat din nou la ceartă astăzi, în timpul discuțiilor despre legile justiției. În loc să dezbată probleme de fond, aleșii și-au aruncat injurii de la tribună.

Protagoniștii scandalului din Parlament, potrivit digi24.ro, au fost parlamentari de la PSD și USR: Stelian Ion, deputat USR, Radu Cristescu, deputat PSD, respectiv Claudiu Năsui, deputat USR.

Redăm dialogul între deputatul PSD și doi dintre deputații USR:

Stelian Ion, deputat USR: Cred că un titlu mai potrivit ar fi fost „legea privind oligarhia judiciară, pentru că asta face legea.

Radu Cristescu, deputat PSD: Mă uit de o oră și jumătate cine sunt moraliștii din Parlament: un grup infracțional organizat, pe numele lui USR, condus din umbră de un penal: Barna (fostul președinte al USR Dan Barna, n.r.). Mă uit și la ministrul justiției Stelică, care are și un certificat de handicapat. Nu trebuie să-l prezentați, că se vede. Nu vă e rușine, hoților care sunteți? Nu vă e rușine să dați lecții de moralitate? Uitați-vă la voi, o mână de hoți sunteți.

Claudiu Năsui, deputat USR: Aceasta e adevărata față a PSD. Un traseist care lingea clanțele la turnătorul Petrov (fostul președinte Traian Băsescu, n.r.) acum câțiva ani, care a venit la voi în partid și se preface acum că e luptător pentru dreptate. Ăsta e PSD, îi vedeți: înjură, e grobian – așa se comporta și acum câtva timp, era lingău de clanțe în alt partid.

Radu Cristescu, deputat PSD: Am uitat să vă spun, nu mai intrați câte doi în cabina de baie să vă pupați pe guriță.

Toate amendamentele opoziției au fost respinse, așa cum s-a întâmplat și în comisia specială, iar actul normativ urmează să intre la votul deputaților.

Și George Simion și Dan Tănasă au făcut circ în comisia de muncă unde se discutau majorările salariale pentru autoritățile publice. Un moment tensionat a avut loc în momentul în care liderul AUR a venit în spatele PSD-istului Gabriel Zetea care susținea creșteri salariale pentru angajații din primării.

„Zeci de mii de români din administrație au salarii de 2.000 de lei. Nu vrei să le crești”, i-a zis Zetea lui Simion, care a început să țipe că milioane de oameni au salarii și pensii mici, provocându-l pe pesedist.

„George, vrei să le crești salariile oamenililor?”, s-a ridicat spre Simion deputatul PSD. „Nu, voi vreți la voi, voi vreți la salariile voastre”, i-a replicat liderul AUR. Pentru că dialogul era tensionat un deputat a încercat să-i despartă.

În dispută a intervenit și Dan Tănasă care s-a repezit înspre cei doi, țipând că PSD e plin de mincinoși. „Le crești activul de partid, mincinosule!”, i-a spus Tănasă.

Vociferările au continuat, însă, în final, deputații decis să majoreze doar salariile din administrația locală, renunțând la creșterile pentru ceilalți demnitari.

Dezbaterile și interventia parlamenatarilor AUR au fost transmise integral pe Facebook de Simion care împreună cu colegii săi i-au provocat pe membrii comisiei.

În timpul dezbaterilor, Simion le-a stins lumina parlamentarilor din comsiei cerându-le să facă economie.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA  12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...