duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Doi interlopi din România, judecați pentru o crimă săvârșită în Irlanda

Cercetările au stabilit că asasinatul a fost comandat în urma unor neînţelegeri survenite pe „piaţa“ prostituatelor

Doi interlopi români sunt judecaţi pentru o crimă oribilă săvârşită în Irlanda, acolo unde formaseră o grupare infracţională extrem de periculoasă. Dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Alte nouă persoane au fost condamnate, anul trecut, la aspre pedepse, ele totalizând 177 de ani de închisoare. Ultimii trimişi în judecată sunt: liderul grupării, zis „Împăratul“, un bărbat de 45 de ani, și locotenentul său, un bărbat de 29 de ani, ambii din Nisiporeşti, judeţul Neamţ. 

„Prin rechizitoriul din 20.09.2022, procurorii (…) au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi (unul în stare de arest preventiv şi unul arestat în lipsă, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) şi şantaj“, se arată într-un comunicat DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Împăratul“ a fost extrădat în noaptea de 2/3 august 2022, din ţara unde dirija gruparea care exploata prostituate, alte activităţi ilicite fiind perceperea unor taxe de protecţie, şantaj, spargerea de bancomate prin aruncarea lor în aer sau comiterea de tâlhării.

Pentru crima din Irlanda, „Împăratul” fusese dat în urmărire internaţională, iar pe 28 septembrie 2020 a fost identificat în ţara unde-şi avea „afacerile“.

Cea mai mare sentinţă, 30 de ani de detenţie

Cercetările au stabilit că asasinatul a fost comandat în urma unor neînţelegeri survenite pe „piaţa“ prostituatelor. Virgil Buşă deceda pe 13 aprilie 2014, omorul fiind rezolvat în România, peste doi ani, în urma unui denunţ, se pare a unui membru al reţelei.

„S-a înregistrat un denunţ în care a fost descris modul în care a fost ucisă o persoană în Navan, Irlanda. Pe 10 aprilie 2014, la ordinul liderului, membrii grupării au acţionat în mod concertat pentru uciderea unui bărbat, care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării infracţionale. Suspecţii au exercitat acte de violenţă cu răngi şi cuţite“, anunţa DIICOT.

Două femei, se pare prostituate, care se aflau în locuinţa lui „Locotenentului”, au fost şi ele agresate violent. Bucureşteanul a încercat să se salveze, sărind de la etajul II, dar a fost prins şi bătut din nou. A reuşit să ajungă într-un garaj, acolo unde a fost găsit de poliţişti, dar peste câteva zile a decedat într-un spital.

Înainte de agresiune, „Împăratl” l-ar fi ameninţat pe „Locotenent”, cât şi pe o altă persoană vătămată, că vor avea de suferit dacă nu i se achită, periodic, sume de bani cu titlu de taxe de protecţie, respectiv 7.000 de euro. Cel mai probabil, taxa nu a fost achitată, astfel că „Împăratul“ a decis eliminarea rivalului.

spot_img
spot_img

Politica