luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Trei eleve de 14 ani au ajuns la spital după ce au consumat droguri la școală

Trei eleve de 14 ani au ajuns la spital după ce au consumat droguri la școală. Profesorii au fost cei care au dat alarma.

Incidentul a avut loc în centrul Capitalei, la una dintre cele mai bune școli din București. Profesorii au fost cei care au dat alarma. Îngrijorător este faptul că unii profesori spun că drogurile au devenit obișnuință în viața elevilor.

Conducerea școlii spune că incidentul a avut loc chiar în interiorul unității de învățământ, în curtea școlii, însă cele trei fete care au ajuns la spital plecaseră de la ore. Fetele au fost duse la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Starea lor de sănătate este stabilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În paralel, ofițerii de la crimă organizată fac anchetă, informează digi24.ro Toate dovezile indică faptul că elevele au consumat droguri, iar polițiștii vor să afle de unde le-au luat. Cel mai grav lucru este că tinerii încearcă pentru prima dată droguri la vrâste tot mai mici. Media este de 13 ani.

”Discutăm de un sistem nervos central în dezvoltare. Creierul își finalizează dezvoltarea în jurul vârstei de 20 de ani. Este clar că un cosnum pe termen lung în această perioadă va afecta capacitățile intelectuale și neuro-cognitive ale pers respective, putând merge până al tulburări de comportament. Dacă discutăm de un consum acut, este evident că aici, dacă aceste 3 fete și-au pierdut starea de conștiență, discutăm despre o supradoză. Din păcate, în ultimii ani, observăm o scădere a vârstei de consum. S-a ajuns chiar la școala generală sau primii ani de liceu, ceea ce duce la o agravare a acestui fenomen. Este nevoie de educație sanitară în școli”, a spus Radu Țincu, medic toxicolog.

Deși drogurile au devenit un fenomen în ultimii ani, parlamentarii s-au gândit la soluții abia săptămâna trecută.

Deputații au depus un proiect de lege care introduce testele antidrog în școli, însă va dura luni bune până când aleșii îl vor vota.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica