vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trump și trei dintre copiii săi, trimiși în judecată pentru fraudă financiară

Fostul președinte american Donald Trump și copiii acestuia Donald Jr., Ivanka şi Eric au fost dați miercuri în judecată de procuroarea generală a statului New York, Letitia James, care acuză o fraudă financiară ce implică unele dintre cele mai valoroase active ale acestora, inclusiv proprietăţi din Manhattan, Chicago şi Washington, informează AFP, preluată de Agerpres.

Procuroarea a precizat că statul solicită despăgubiri de 250 de milioane de dolari şi interdicţia conducerii unor companii pentru membrii familiei Trump citaţi în proces.

Într-o conferinţă de presă, Letitia James a declarat că Trump este chemat în judecată „pentru că a încălcat legea (…) cu scopul de a genera profituri pentru sine, pentru familia sa şi pentru firma sa”. Decizia trimiterii în judecată a fost luată după o anchetă privind practicile fiscale ale grupului Trump Organization.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În dosarul de peste 200 de pagini se arată că frauda a inclus toate aspectele afacerii Trump, până la proprietățile și terenurile de golf ale acesteia. Organizația Trump și-a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale prin supraevaluarea valorii proprietăților sale, susțin anchetatorii, potrivit CNN.

„Aceste acte de fraudă și denaturare au fost de natură similară, au fost comise de conducerea superioară a Organizației Trump ca parte a unui efort comun pentru fiecare declarație anuală de venit și au fost aprobate la cele mai înalte niveluri ale organizației, inclusiv de către însuși domnul Trump”, mai susține procuratura.

Fostul preşedinte a fost audiat de procuratura newyorkeză în urmă cu o lună. Ancheta civilă împotriva Trump Organization a fost deschisă după mărturia depusă în congres de Michael Cohen, fost avocat personal al lui Trump.

Cohen a făcut dezvăluiri despre evaluări frauduloase în plus sau în minus ale unor active ale organizaţiei; el a susţinut că ilegalităţile au fost comise pentru obţinerea unor împrumuturi, reducerea impozitelor sau indemnizaţii mai mari de asigurare.

Trump mai este anchetat şi în alte dosare, inclusiv unul privind arhivele prezidenţiale, în cadrul căruia a fost percheziţionată în 8 august reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, din Florida. Avocații fostului președinte american au admis, luni, că acesta ar putea fi pus sub acuzare de către FBI.



Politica