joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/VIDEO. Nicolae, doljeanul care i-a bătut pe englezi la skandenberg: „Pentru ei intru să le rup mâinile adversarilor”

Nicolae Barbu are 33 de ani, este din Plenița Dolj și este șofer de Uber în Marea Britanie. Nu a făcut prea multă sală, dar este înzestrat cu o forță care i-a impresionat pe englezi, chiar în cadrul unui concurs de Skandenberg. Este vorba despre o competiție a Asociației Profesioniste de Skandenberg, pe Marea Britanie și Irlanda, pentru novice, la care doljeanul a participat și a câștigat-o. Acest rezultat l-a surprins chiar și pe Nicolae, dar l-a ambiționat să încerce și la profesioniști.

Nu fac sală. Fac sport acasă, flotări de câteva ori pe lună. Acum realizez și eu ce am făcut. În ultimii 10 ani am fost plecat din țară, m-am întors în România o perioadă și am plecat, din nou, în Anglia, atunci când a început pandemia. Am aflat de acest concurs de la unul din prietenii mei, tot oltean și el. M-a întrebat dacă vreau să merg cu el, doar pentru a vedea ce se întâmplă acolo. De mult timp mi-am dorit să merg la o astfel de competiție, pentru că făceam skandenberg cu prietenii. Când am ajuns acolo, am vrut să mă înscriu, doar să văd la ce nivel sunt, față de acești băieți, care se antrenează pentru așa ceva. În categoria mea au mai fost doi români”, povestește Nicolae Barbu.

„Pentru ei intru să le rup mâinile adversarilor”

Nicolae Barbu a ajuns în finală fără să știe. A fost atât de emoționat încât organizatorii l-au făcut să realizeze că era la un meci distanță de câștigarea competiției: „Au fost 211 participanți. La categoria mea, la brațul drept, au fost 20 de participanți. Concursurile s-au ținut într-un sistem în V, cu grupe, urmate de eliminare. Cine pierdea două meciuri era eliminat. Am ajuns până în finală fără nicio înfrângere. Eu nici nu știam că am ajuns în finală. M-au chemat băieții în spate, pentru că trebuia să ne facă prezentare MC-ul când intram. Am fost strigat să merg în spate și eu abia atunci am aflat. A fost prima dată în viața mea când am făcut skandenberg cu un arbitru. Nu am fost pregătit pentru așa ceva. Ceilalți erau cu mult peste mine tehnic. Eu m-am bazat doar pe forță. Toți au rămas surprinși de faptul că am avut un astfel de rezultat”, a mai spus tânărul din Plenița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia l-a susținut pe Nicolae, chiar dacă nimeni nu știa că va ajunge să concureze în acea zi, până ce el nu a dat un mesaj. Doljeanul și-a dorit mult să îi facă mândri pe cei dragi, lucru care i-a dat și mai multă putere.

Sunt căsătorit. Am doi băieți, de 4, respectiv 2 ani. Soției i-am spus că voi concura. M-a susținut să merg. Înainte să înceapă competiția, i-am trimis un link soției să se uite live la competiție. Au fost foarte emoționați. Nu am vorbit cu ea la telefon până nu am câștigat. Aveam și eu emoții mari. Mi-am dorit mult să nu mă fac de râs, dar să îi fac mândri și pe cei de acasă. Înainte de fiecare meci îmi spuneam că pentru ei intru să le rup mâinile adversarilor”, a explicat Nicolae Barbu.

Aventura campionului din Plenița nu se oprește cu această victorie. El vrea să își măsoare forțele cu cei mai puternici oameni din Skandenberg-ul din Anglia și va mai participa la o competiție, în luna noiembrie, de această dată la profesioniști: „Mai este o competiție la sfârșitul lunii noiembrie. Acolo sunt doar profesioniștii. O să mă antrenez cu cineva și o să merg și eu acolo, ca să văd la ce nivel sunt”.

Politica