vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul om de fotbal din afară Olteniei care dă șanse Craiovei la titlu: „Mizez pe Rădoi!”

Mihai Rotaru vorbește de câteva sezoane despre „bătălia pentru campionat” și, de fiecare data, o ratează cu nonșalanță. Cel mai aproape a fost să-și împlinească visul suprem pe vremea lui Bergodi, în pandemie, când oltenii au jucat cu trofeul pe masa, chiar pe Oblemenco, dar au pierdut finala campionatului cu CFR Cluj. De atunci, de la un sezon la altul, parcă și patronul și-a mai stins vocea, după ce a schimbat pe bandă antrenori.

Situația actuală din clasament, cu FCSB pe loc de baraj de rămânere în Superligă, cu CFR Cluj, eterna campioană, neregăsindu-se, l-a determinat pe Dinu Gheorghe, fost președinte la defuncta Astra Giurgiu, să acrediteze ipoteza că Universitatea Craiova ar putea să se bată cu șanse reale la campionat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Dinu Gheorghe susține că Rotaru ar mai trebui să-i aducă doi titulari lui Rădoi și să-i dea mână liberă antrenorului care și-a demonstrat valoarea. 

„Eu cred că dacă Craiova va reuși la finalul sezonului regulat să fie la trei-patru puncte de primul loc are șanse mari la titlu. Mizez pe Rădoi. Dacă Rotaru înțelege că echipa asta mai are nevoie de doi jucători, atât le mai trebuie după părerea mea, doi jucători titulari care să fie peste media echipei, se pot bate la titlu. Rădoi are în ADN-ul lui performanța și va reuși să o transmită și echipei, o să vedeți. Dar îi trebuie 2-3 victorii legate, să facă nouă puncte legate și în momentul ăla o să vedeți altă încredere, altceva la Craiova”, a spus și Dinu Gheorghe la ProSport Live.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Una dintre armele pe care oltenii le au în atingerea obiectivului este Markovic, jucător care, în opinia lui Dinu Gheorghe ar avea nevoie de un mental coach: „Mi-a plăcut foarte mult Markovic. Păcat de copilul ăsta că nu ajunge la o educație din asta profesionistă în totalitate. La ce calități are… Poate cei din club ar trebui să se ocupe mai mult de el, să găsească orice, un mental coach, să găsească un psiholog care să vorbească cu el… Problema e cu greutatea la el, ca la Alibec. Alibec era mai capricios, era mai greu de lucrat cu el. Eu cred că la Markovic e mai ușor. Dacă îl aduci pe un drum așa în regulă nu cred că vor fi probleme. Deocamdată, el nu înțelege ce șansă are în viață, ce șansă pot avea el, familia lui, copiii lui, să profite de talentul lui și de ceea ce poate realiza el”.

După partida excelentă cu FCSB, în care a fost declarat MVP-ul meciului, Markovic a spus: „Mă simt foarte bine, aceasta este meseria mea și mă bucur că am reușit să joc bine și să îmi ajut echipa să câștige. Asta îmi place mie: să mă lupt cu fundașii, cu cât mai mulți cu atât mai bine. (n.r. I-ai cam rupt coloana lui Tamm) Să se ducă la doctor! I-am mai bătut, e o echipă ca oricare alta. Noi ne vedem de joc. Sunt ok, am o mică durere la genunchi, nu e nimic grav”.

Politica