marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şoferi români de TIR arestați după ce au furat cauciucuri de 200.000 de euro de la alte camioane

Doi șoferi români de TIR au furat, timp de patru luni, cauciucuri de la alte camioane, din mai multe parcări de pe marginea autostrăzilor. Pentru asta au fost condamnați, luni, la închisoare cu executare, în Austria, relatează cotidianul Heute.

Cei doi au furat cauciucuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro, iar pentru a le aduce în țară au scos 650 de litri de motorină din rezervoarele altor TIR-uri.

Șoferi au 42 de ani, respectiv 19 ani și au furat în total 544 de anvelope de autoturisme și camioane, cu o valoare totală de aproximativ 205.780 de euro, și 650 de litri de motorină, în cinci spargeri date între octombrie 2021 și februarie 2022 în Austria Superioară și Inferioară, Stiria și Carintia. Biroul de Stat al Poliției Criminale din Austria Superioară a aflat despre hoți la începutul lunii februarie a acestui an, după două spargeri într-un container de anvelope în Steyr. Pe 18 februarie, cei doi au fost arestați, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost prinși în flagrant în jurul orei 4 dimineața, într-o firmă din cartierul Amstetten. Cei doi scoseseră deja roțile de rezervă în valoare de câteva mii de euro de la 17 camioane parcate și le pregătiseră pentru transport. Au scos și 150 de litri de motorină dintr-un camion, pentru a ajunge acasă. Se pare că cei doi români ar fi spart și o benzinărie și un bar din Austria Inferioară. În cea mai mare parte, ei au mărturisit toate infracțiunile.

Luni, românul de 42 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar cel de 19 ani la 14 luni închisoare condiționată și șapte luni de închisoare necondiționată.

Foto: arhivă

Politica