joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlceanul care câștigă 8000 de euro pentru o lucrare. Și-a urmat pasiunea

După 12 ani de muncă în străinătate și locuit printre străini, după ce s-a pregătit ca studii în alt domeniu, vâlceanul s-a întors acasă și câștigă până la 8 mii de euro din pură pasiune, dar și muncă.

Alex are 35 de ani. În facultate, s-a pregătit să lucreze în turism, dar viața l-a dus peste hotare, pe șantier. După 12 ani în construcții, în Spania, a revenit acasă. A reușit să îmbine priceperea câștigată în străinătate cu pasiunea lui mai veche pentru istorie și pentru arhitectură. Așa a ajuns acum să redea strălucirea unor case ţărăneşti care riscau să ajungă lemn de foc, conform observatornews.ro.

Totul este demolat și refăcut ca un puzzle uriaș. Elementele de structură sunt consolidate, înfrumusețate, şi astfel clădirile vechi își duc mai departe poveștile și amintirile. Modernul este îmbinat perfect cu tradiționalul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Fiecare cărămidă, bucată de lemn ori chiar obiecte folosite de străbuni îi trec prin mână și pentru toate găsește un loc în noile clădiri. Am găsit-o la cinci km distanță. Am demontat-o și am remontat-o aici. Are undeva la 200 și ceva de ani. I-am făcut altă temelie, altă scară. Așteptăm să se usuce uleiul și cu pământ, și cu paie, o să o aducem la starea inițială. Zece kilometri mai departe, un șopron care stătea să cadă a devenit o casă cochetă de vacanță. Zece kilometri mai departe, un șopron care stătea să cadă a devenit o casă cochetă de vacanță. Refacerea unei case vechi costă în jur de 7-8.000 de euro”, a povestit Alex, conform sursei citate.

Politica