Un mic dejun bogat și o cină mai modestă ar putea ajuta la pierderea în greutate

Un mic dejun bogat și o cină mai modestă ar putea ajuta la pierderea în greutate, pentru că, astfel, senzația de foame se va diminua, spun cercetătorii.

Oamenii de știință au contabilizat foarte strict mesele oamenilor pentru a compara impactul unui mic dejun copios sau al unei cine bogate. O echipă de la Universitatea din Aberdeen a descoperit că oamenii ard aceleași calorii oricând ar avea cea mai importantă masă a zilei. Dar pofta de mâncare era vizibil mai mică după micul dejun copios, ceea ce ar putea susține o dietă și scăderea în greutate.

Cercetătorii au analizat îndeaproape „crononutriția” și modul în care alimentele pe care le consumăm sunt afectate de „ceasul intern” al organismului uman. Au ajuns la concluzia că seara este un moment prost pentru pentru mese bogate, pentru că ceasul intern ne spune că este timpul pentru somn.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei 30 de voluntari care au participat la studiu au avut toate mesele pregătite timp de mai bine de două luni – micul dejun, prânzul și cina – având aproximativ 1.700 de calorii pe zi. Au avut o lună cu mic dejun uriaș, cu aproape jumătate din caloriile zilnice, urmat de un prânz modest și o cină și mai săracă.

În următoarea lună, voluntarii au avut cina bogată, iar dimineața au mâncat puțin.

Rezultatele, publicate în revista Cell Metabolism, citată de BBC, au arătat că în ambele situații s-au ars aceleași calorii, însă diferența esențială este că, în perioada cu mic dejun bogat, nivelul apetitului a fost mult mai scăzut pe timpul zilei. Prof. Alexandra Johnstone a spus că acest lucru este esențial de avut în vedere în viața reală, notează digi24.ro

„Studiile sugerează că pentru controlul poftei de mâncare micul dejun bogat a fost soluția câștigătoare. Dacă vă puteți începe ziua cu un mic dejun bogat și sănătos, este mai probabil să vă mențineți nivelul de activitate fizică și să mențineți controlul asupra apetitului pentru restul zilei.”

Mesele de dimineață din studiu au inclus smoothie-uri, iaurturi, ouă, cârnați și ciuperci, toate cu conținut ridicat de proteine ​​care îi ajută pe oameni să se simtă sătui.

Populare

Recomandări

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

Biletul zilei: 7 selecții, cotă 18

După ce ieri am pierdut un singur meci, astăzi...

Mihai Rotaru are planuri mari cu Andrei Ivan: „Poate să joace în Serie A”

Mihai Rotaru încă are încredere în Andrei Ivan, atacantul...

Mehedinți. 60 de șomeri, angajați la ultima bursă

60 de șomeri din Mehedinți au fost angajați, după...