marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac cercetări, după un interviu dat de Gheorghe Dincă, bărbatul din Olt acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Interviul a fost realizat telefonic, iar anchetatorii spun că Dincă ar fi folosit un telefon mobil primit ilegal în închisoare.

„La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere. Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecință.”- IPJ Dolj

Reprezentanții Penitenciarului spun că interviul a fost realizat prin avocat, „fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica