joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Români grav răniți într-un accident, în Bulgaria

Doi români au fost grav răniți într-un accident rutier care a avut loc, luni, în Bulgaria. Alte două persoane au murit.
Accidentul s-a produs între localităţile Tsarichino şi Kremena, după cum informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), și au fost implicate trei autoturisme, două dintre ele fiind înmatriculate în România.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, conform MAE.

Românii răniți au fost duși la un spital din Bulgaria. Potrivit autorităților, ei sunt în stare gravă, fiind internați la terapie intensivă, secția chirurgie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Politica