joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muncitorii de la Drumul Expres Craiova – Pitești, monitorizați din dronă

Ministrul Transporturilor a anunțat, la începutul acestei săptămâni, faptul că a început monitorizarea aeriană a șantierelor. Este vorba despre un obiectiv pe care Sorin Grindeanu și l-a asumat încă de la preluarea mandatului. Potrivit acestuia, grupul UMB avea mobilizați pe Drumul Expres Craiova – Pitești 226 de muncitori la momentul zborului dronei, pe 15 iulie.

În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat și au cules date din următoarele șantiere în lucru:

– Centura București (DNCB),

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Autostrada de Centură București (A0),

– Centura Giurgiu,

– Drumul expres Craiova-Pitești,

– Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5.

„Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor!”, a spus Sorin Grindeanu.

În data de 15.07.2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești au fost identificate următoarele:

– 226 muncitori,

– 164 autobasculante,

– 22 betoniere,

– 24 macarale,

– 3 nacele,

– 88 buldo-excavatoare,

– 38 compactoare,

– 3 utilaje de forare,

– 3 utilaje de asfaltare.

„Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele”, a mai explicat Ministrul Transporturilor.

Cea de-a doua porțiune a lotului 2 din DX12, a fost deschisă pe 28 iulie. Acea parte de drum ocolește Slatina, iar șoferii vor putea circula pe aproape 40 de kilometri de drum expres. După ce în urmă cu aproximativ 3 luni Centura Balsului făcea ca veșnica aglomerație din orașul de pe Olteț să fie dată uitării, același lucru se va întâmpla acum și cu cei care erau nevoiți să tranziteze Slatina în drum spre Pitești.

Politica