sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea de obiecte artizanale si decorative. Munca lor poate fi admirată la expoziția „Fir către viitor„. Aceasta este organizată de Penitenciarul Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, începând cu data de 8 august, la sediul din Str. Traian Demetrescu nr.31 – Craiova. Totul a fost lucrat în cadrul unor ateliere ocupaționale desfășurate în cadrul secției exterioare Ișalnița.

Obiectele sunt constituite din ață și pictate. Această îndeletnicire pe care au învățat-o femeile poate să le ajute să se întrețină după eliberare. Activitățile artistice le-au oferit oportunitatea de a explora și exprima, prin intermediul materialelor specifice creației artistice, diversele trăiri resimțite pe parcursul detenției.

Arta, indiferent de forma de exprimare, are atât o componentă ocupaţională, cât şi terapeutică, iar Casa de Cultură Traian Demetrescu este un partener de tradiție care sprijină eforturile persoanelor din pușcărie. Unitatea penitenciară vrea să sensibilizeze comunitățile locale pentru ca persoanele din penitenciar să se reintegreze în societate, să nu se confrunte cu prejudecăți și să fie sprijinite după liberare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica