duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova bate cu 3-1 campioana. Croitoru: „O victorie normală, nu e nimic wow”

FCU Craiova a oferit surpriza startului de campionat după ce a reuşit să învingă campioana CFR Cluj cu scorul de 3-1, pe „Oblemenco”.

Meciul, contând pentru etapa a doua a Superligii, a început cu dominarea gazdelor, care au avut un joc mai ofensiv și o posesie mai bună.

Cei care au deschis scorul au fost însă clujenii, prin Deac, căpitanul CFR-ului reușind să înscrie cu o „scăriță”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Replica celor de la FCU a venit în minutul 32, când van Durmen a reușit să aducă egalarea, cu un șut pe jos, după ce a fost găsit excelent de Juan Bauza.

FCU a fost echipa care a ieșit mai motivată de la vestiare. În minutul 46, Bălgrădean a respins lovitura de cap a lui Baeten, însă Compagno a fost pe fază şi a înscris al doilea gol al FCU.

În minutul 72, van Durmen a stabilit scorul final, 3-1 pentru FCU Craiova, care a obținut primele puncte din această ediție de campionat.

„A fost o atmosferă frumoasă, am făcut un meci foarte bun, am primit primul gol, dar ne-am menținut cumpătul și am marcat trei goluri împotriva campioanei din sezonul trecut și toată lumea e fericită.
Cred că ne-am mișcat mai mult, am avut mai multă posesie, mai mult ritm mai multă atitudine și când ai toate aceste elemente, câștigi meciul. E foarte bine că am marcat două goluri, e ceva special împotriva unui mare club, dar și mai bine e că a câștigat echipa, cele mai importante sunt cele 3 puncte. Muncim pentru top 6 și luăm meci cu meci pentru a ne atinge obiectivul”, a precizat Van Durmen, la finalul meciului, pentru Digisport.

„Cred că am controlat de la un capăt la celălalt, așa cum s-a întâmplat și în partida de la Constanța. Am primit gol la prima intrare în careu a echipei adverse, dar am avut forța de a reveni. Pentru mine, este o victorie normală, nu e nimic wow. Știu ce jucători am, este numai meritul lor.
Am arătat că suntem o echipă puternică și ușor, ușor ne îndreptăm acolo unde ne este locul. Astea sunt ideile mele, de a marca goluri. Câteodată nu iese, dar de cele mai multe ori mi-a reușit. Am antrenat golul în fiecare zi, de asta n-am căzut după golul primit.
E o normalitate ca această echipă să devină una dintre forțele din campionat. Niciodată o victorie nu aduce liniște. Și ce dacă este împotriva campioanei? Nu este liniște niciodată la o echipă care își dorește mult. Abia la sfârșitul campionatului poți să spui că ești liniștit”, a spus Marius Croitoru.

„Nu am fost pregătiți astăzi, chiar dacă știam ce ne așteaptă. Cei de la Craiova au repus mingea repede în joc la golul 3 și ne-au surprins. Pot să spun că mă simt foarte bine, mă bucur că am reușit să leg mai multe partide. Degeaba mă simt eu bine dacă nu avem rezultate, asta mă afectează.
Cea mai importantă e echipa și-mi pare rău că nu am reușit astăzi să învingem. Cred că e prima dată pentru mine de când joc fotbal la asemenea nivel să fie așa cald, dar asta nu e o scuză, pentru că și cei de la Craiova au jucat în aceleași condiții”, a spus Alexandru Păun.

„Victorie meritată a Craiovei, echipa mai bună și mai proaspătă a câștigat. La 1-0, am avut o ocazie mare, era altceva dacă făceam 2-0. În repriza a doua am intrat foarte rău, a fost greu apoi să revenim pentru că ei erau mult mai proaspeți.
E o lecție foarte bună pentru viitor. Mă așteptam la mai mult din partea tuturor. Singurii care au scuze sunt Deac și Camora, care joacă meci de meci. Nu mi-a plăcut ce am văzut în apărare, parcă a fost o apărare de Divizia C, dar nu doar apărarea a fost slabă, toți jucătorii au fost sub nivel”, a declarat Dan Petrescu, la finalul meciului, pentru Digisport.

FCU Craiova: Popa – Negru (R. Grigore 90’), Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baten (Marquet 80’), Bauza (Sidibe 90’), van Durmen (Chiţu 86’) – Compagno. Antrenor: Marius Croitoru
CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri Matias, Camora – Deac, Boateng (Hoban 78’), Muhar (Bordeianu 63’) – Ad. Păun (Hammershoy-Mistrati 46’), Debeljuh (Jefte Betancor 46’), Petrila (Gîdea 78’). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: van Durmen 26′, Compagno 57′ / Deac 45’+1, Bordeianu 67′, Boateng 72′, Hoban 84′
Arbitri: Andrei Florin Chivulete – Radu Adrian Ghinguleac, Andrei Constantinescu – Bogdan Dumitrache.
Arbitri VAR: Radu Petrescu – Vlad Bârleanu
Observator: Andrei Ioniţă.

foto: primasport.ro

Politica