joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Containere pentru doljenii rămași fără case, după incendiul din Drăgotești

Doljenii care au rămas fără case în urma incendiului din Drăgotești vor primi containere de locuit și materiale pentru reconstruirea caselor, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.
„Am discutat cu prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, și cu primarul comunei Drăgotești, Lucian Vasile, despre măsurile urgente care se impun pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiu. În acest sens, mâine, o echipă a Consiliului Județean Dolj vă însoți reprezentanții Prefecturii Dolj și ai primăriei Drăgotești la evaluarea pagubelor, în satul Buzduc. Am luat decizia ca, în prima ședință a Consiliului Județean Dolj, să supun aprobării consilierilor județeni propunerea de alocare, din fondul de rezervă, către primăria Drăgotești, a unei sume de bani necesare achiziționării de containere de locuit și de materiale de construcții pentru refacerea locuințelor afectate”, a declarat Cosmin Vasile.

Reamintim că un incendiu de amploare a avut loc, duminică, în satul Buzduc al comunei doljene Drăgotești. Doi oameni s-au intoxicat cu fum, iar unul a suferit o luxație. 7 case au are în urma incendiului, 3 integral, iar ISU anunță peste 20 de gospodării afectate.

Pentru a lupta cu flăcările, pompierii doljeni au apelat și la sprijinul colegilor din alte județe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Incendiul a fost anuntat la ora 13.35 prin Sistemul National pentru Apeluri de Urgenta 112. La locul interventiei a fost trimis SVSU Dragotesti (care are in dotare o autospeciala de lucru cu apa si spuma) si 3 autospeciale de lucru cu apa si spuma de la ISU Dolj. Dupa ajungerea fortelor de interventie la locul evenimentului si prezentarea situatiei operative (ardeau 3-4 case si anexe gospodaresti) au fost trimise in sprijin inca 3 autospeciale de lucru cu apa si spuma de la ISU Dolj, 2 ambulante de la ISU Dolj si 1 ambulanta de la Serviciul de Ambulanta Judetean Dolj. De asemenea au fost solicitate in sprijin autospeciale de lucru cu apa si spuma de la judetele limitrofe. Au fost solicitate efective suplimentare din turele libere de la ISU Dolj pentru inlocuirea efectivelor de la locul interventiei. In sprijinul pompierilor doljeni au mai sosit 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma de la ISU Olt, 1 autospeciala de lucru cu apa si spuma de la ISU Gorj si 1 autospeciala de lucru cu apa si spuma de la ISU Mehedinti”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj.

Incendiul a izbucnit în zona cimitirului. Cel mai probabil, de la o lumânare sau o candelă aprinsă a luat foc vegetația uscată. Din cauza vântului, focul s-a extins cu repeziciune către grădini și case.

„Consecintele incendiului sunt urmatoarele: 26 proprietati afectate de incendiu (curti, livezi, garduri, vegetatie uscata), din care 7 case (3 au ars complet, 4 au ars partial). Au fost si 3 victime (2 intoxicate cu fum si una cu o luxatie de glezna). Victima cu luxatia de glezna si 1 persoana intoxicata cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Cea de-a treia victima a refuzat transportul la spital”, au mai transmis reprezentanții ISU Dolj.

Politica