marți, iunie 25, 2024

Ultima ora

Sport

3 proiecte CEZ sunt premiate la Community Index – competiția proiectelor cu impact în dezvoltarea comunităților locale

CEZ a continuat să pună umărul la dezvoltarea comunității locale prin proiecte cu impact real și consistent, pe termen mediu și lung. 3 dintre proiectele derulate în 2021 au fost premiate cu AUR la competiția Comunity Index – cel mai complex ranking anual al proiectelor de investiții în comunitățile din România.

  • Ucenic Electrician bifează pentru a 3a oară consecutiv distincția de AUR;
  • Prima ediție a proiectelor Adăpost cu Energie – derulat în cadrul programului Social Watt și Green Challenge sunt recunoscute Best Practices in Community Investment.

Din cele peste 800 de proiecte înscrise, juriul a decis că proiectele CEZ au contribuit la dezvoltarea orașelor sustenabile (proiectul Adăpost cu Energie derulat în cadrul programului Social Watt), au generat schimbări climatice (Green Challenge – Energie verde la Palatul Copiilor Alexandria) și au susținut educația pentru carieră (Ucenic Electrician).

„Rămânem în continuare #OameniiFaptelor, responsabili pentru comunitatea din care facem parte. Ne bucurăm că proiectele derulate au pus încă o cărămidă la dezvoltarea comunității locale și contribuie real la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Faptul că avem proiecte premiate, aflate la prima ediție, ne confirmă faptul că suntem foarte ancorați în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și ne obligă să continuăm această construcție împreună” – Angelica Barbu, Director Divizia Oameni și Brand.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2021, CEZ s-a aflat pentru a doua oară consecutiv pe podiumul competiției la categoriile:

  • Emergency Relief COVID-19 – cu proiectul CEZ alimentează rețeaua sa de energie pentru bine;
  • Orașe sustenabile – pentru montarea panourilor fotovoltaice la 9 licee care pregătesc #GenerațiaViitorului, printre care 7 desfășoară proiectul Ucenic Electrician;
  • Artă, Cultură și Tradiții – pentru proiectul Cule în Lumină;
  • Educație: Tehnologie în școli – pentru campania Promisiunea Verde.

În 2020, CEZ a participat pentru prima dată și a obținut distincții la următoarele categorii:

  • Artă, Cultură și Tradiții – pentru proiectul Cule în Lumină;
  • Active Living – pentru competiția sportivă Maratonul Olteniei;
  • Educație pentru carieră – pentru programul Ucenic Electrician.

Despre Community Index
Community Index pune accent pe bune practici și proiecte strategice care se concentrează pe aspecte precum implicarea părților interesate sau măsurarea impactului pe termen mediu și lung.
Scorecard-ul este alcătuit pe baza a trei referințe internaționale considerate ca fiind printre cele mai importante din domeniu: The Business for Societal Impact Framework (a global standard in measuring and managing corporate community investment), International Finance Corporation – Strategic Community Investment Guide și GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards).

Divizia Oameni și Brand
CEZ România

Politica