marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ Policlinica Studențească și Căminul 9 au fost inaugurate

Inaugurarea Căminului 9, din Craiova, și a cabinetelor medicale amenajate în incinta aceleiași clădiri va a avut loc joi, 23 iunie 2022, ora 11:00. La eveniment au participat prof. univ. dr, Cezar Ionuț Spînu, rector al Universității din Craiova, Aurelia Filip, viceprimar al Craiovei, dar și Radu Pisc – medic coordonator Policlinica studențească.

La parterul căminului a fost amenajată Policlinica Studențească care cuprinde șase cabinete medicale cu aparatură de ultimă generație ce asigură servicii pentru 22.000 de studenți de la Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova. Valoarea investiției se ridică la 20.252.376 lei, iar aceasta a fost finalizată cu fonduri de la bugetul de stat și fonduri proprii.

Căminul are 86 de camere și o capacitate totală de 258 de locuri. Fiecare cameră are trei locuri de cazare și este dotată cu mobilier, televizor, frigider, cablu TV și internet. În plus, pe fiecare nivel, studenții au la dispoziție, în oficii, plite electrice și mașini de spălat rufe, precum și săli de lectură moderne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Universitatea din Craiova a implementat un amplu proces de modernizare a infrastructurii educaționale. Investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul de stat și cu venituri proprii. O bună parte din fonduri au venit de la Ministerul Educației. Cazarea studenților se va face pentru anul universitar imediat următor, în luna septembrie, așa cum se fac la toate căminele Universității, după un grafic stabilit de facultăți. Cazarea studenților în căminele Universității din Craiova se face după un singur criteriu: media. Este vorba despre media anului anterior sau media de admitere pentru cei care intră în anul 1. În funcție de cererile care vor fi, studenții vor fi cazați în funcție de performanțele lor”, a declarat prof. univ. dr, Cezar Ionuț Spînu, rector al Universității din Craiova.

Politica