Conecteaza-te cu noi

Sport

Aur mondial pentru Popovici

Publicat

pe

La doar 17 ani, David Popovici reușește să câștige medalia de aur la Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori, de la Budapesta, în finala probei de 200 m liber.


David a terminat cursa cu timpul de 1:43.21 min. (nou record mondial de juniori, record pe care l-a stabilit tot el, ieri, în semifinale: 1:44.40 min.). Pe locul doi a terminat Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) cu timpul de 1:44.47 min. iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Tom Deam (Marea Britanie), cu timpul 1:44.98 min.

Competiția nu se termină aici pentru David Popovici. Acesta va evolua și în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată mâine dimineață la ora 10:30, ora României.

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001), conform Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani, conform aceleiași surse.

foto: Facebook/Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.