vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înotătorii români impresionează la Campionatul Mondial

Prezenți la Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori de la Budapesta, Robert Glință și David Popovici s-au calificat în finalele de la 100 m spate, respectiv 200 m liber.

Drumul delegației României la Campionatul Mondial a fost deschis de Robert Glință care azi dimineață și-a asigurat calificarea în semifinale la proba de 100 m spate, cu timpul de 53.86 secunde.

După Glință a venit rândul lui David Popovici să evolueze în calificări, „copilul minune” al natației românești și mondiale asigurându-și fără probleme prezența în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de de 1:45.18 min. David se află la prima sa participare la o ediție de Campionat Mondial de înot pentru seniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Timpi mai buni, în semifinale

În această seară au avut loc și semifinalele în care au participat înotătorii români. Primul care a concurat a fost din nou Robert Glință care a reușit să își îmbunătățească timpul din calificări și să prindă un loc în finala de 100 m spate. Robert a luat startul în a doua semifinală și a încheiat cursa cu timpul de 53.00 secunde.

„Cireașa de pe tort” a fost pusă de David Popovici. Acesta a reușit să termine semifinala probei de 200 m liber cu timpul de 1:44.40 min. Rezultatul reprezintă nu doar cel mai bun timp din semifinale, dar și un nou record mondial de juniori!

Finalele vor avea loc luni. David Popovici este primul care are ocazia să aducă o medalie delegației României, finala de la 200 m liber fiind programată la ora 19:02, ora României.
Finala la 100 m spate, în care va concura Robert Glință, este programată la ora 20:00, ora României.

foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

Politica