marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Perle Evaluarea Națională 2022: „O vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”

Pandemia le-a dezvoltat creativitatea elevilor care din exces de zel au exagerat un pic mai mult!

Evaluarea Națională de anul acest nu se puteau desfășura fără nelipsitele perle ale elevilor, despre care profesorii spun că reprezintă, mai degrabă, dovezi ale originalității acestora.

Profesorii din Vaslui au corectat anul acesta tezele de la Evaluare Națională ale elevilor din Buzău, iar lucrările și, per total, aceștia au spus că elevii și-au dat silința să ia note bune, scrie Vremea Nouă.

Nu au lipsit însă nici de această dată așa-numitele perle, dovezi ale originalității în gândire și rodul strădaniei copiilor de a face o teză cât mai bună, spun profesorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, unul dintre profesorii corectori a remarcat o frază cu totul deosebită: „A doua zi de dimineață, o vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”.

Un alt copil nu s-a lăsat mai prejos și a scris: „Până și o broască se uita la noi și zâmbea”. Iar atunci când a fost vorba să se facă asocieri, unii elevi au făcut cum au știut mai bine, țintind la o notă cât mai mare: “Asociez textul „Toate pânzele sus!” cu „Amintiri din copilărie” de Mihai Eminescu. Ambele prezintă fel de fel de lucruri…!”, a scris, sigură pe ea, o elevă. Un alt copil a scris la fel de hotărât: “Asociez textul literar „Toate pânzele sus!” cu filmul „Pirații din Caraibe”.

Politica