joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Punctele vamale din România, luate cu asalt! Oamenii stau și 16 ore la coadă

Voluntarii le aduc apă oamenilor din tiruri! Un șofer a derapat, cel mai probabil a adormit la volan

Mii de persoane și de mașini au trecut prin Vama Giurgiu în ultimele 24 de ore. De asemenea Vama Siret este una dintre cele mai aglomerate, iar timpul de așteptare la coadă ajunge chiar la 16 ore din cauza verificării documentelor.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 1.700 autoturisme și 7.900 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 2.200 autoturisme și 9.600 de persoane.

Controlul se efectuează în prezent, pe sensul de intrare în țară pe câte patru artere și pe sensul de ieșire din țară pe câte trei artere destinate autoturismelor. Se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire din țară, de la 40 de minute până la 160 de minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulație atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 40 de minute pe sensul de intrare în țară, respectiv 160 de minute pe sensul de ieșire din țară, anunță polițiștii.

Circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, blocată!

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu este îngreunat de lucrările de reabilitare de la „Podul Prieteniei” Giurgiu –Ruse. Polițiștii de frontieră le recomandă tuturor șoferilor să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria.

La graniţa cu Bulgaria sunt 11 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează: Vama Veche- Durankulak, Negru-Vodă – Kardam, Dobromir – Krushari, Lipniţa – Kainargea, Ostrov- Silistra, Călăraşi-Chiciu-Aydemir, Giurgiu – Ruse, Zimnicea- Svishtov, Turnu-Măgurele –Nikopol, Bechet- Oriahavo și Calafat-Vidin.

Totodată, polițiștii recomandă utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Oamenii stau și 16 ore la coadă!

Pe de altă parte, cea mai mare aglomerație este la Vama Siret, unde se stă la coadă și peste 16 ore, pentru a ieși din țară. Voluntarii le aduc apă șoferilor din tiruri, care sunt foarte revoltați, deoarece întârzierile sunt din cauza verificărilor amănunțite. Majoritatea tirurilor sunt încărcate cu cereale.

De asemenea, timpul de așteptare din Vama Calafat a ajuns la 90 de minute, iar  acesta va crește probabil deoarece tirurile se întind pe o distanță de 10 km. Un șofer a derapat, cel mai probabil a adormit la volan din cauză că se așteaptă câte 4-5 ore, atât pentru a ieși din România, cât și pentru a intra.

Și la Vama Isacea oamenii stau la coadă chiar câte 400 de minute, iar la Vama Negru Vodă de 180 de minute, conform Digi 24.

Politica