joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Efecte neașteptate ale pandemiei. Craiovencele s-au făcut șoferițe de TIR

Efectele așteptate sau mai puțin așteptate ale pandemiei s-au regăsit la nivelul județului Dolj și în ale șofatului. Dacă inițial prețul carburantului care a scăzut considerabil la începutul Covid-19, fiind chiar și la jumătate față de prezent, i-a făcut pe craioveni să conducă mai mult, aceștia nu s-au rezumat doar la asta.

Achiziția de autoturisme nu a scăzut deloc, ba în unele cazuri a fost în creștere. Dorința de a avea permis a fost și ea în creștere în timpul restricțiilor Covid, cererea fiind mult mai mare decât ceea ce așteptau reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Dolj.

„Așa cum se știe, pandemia a schimbat puțin mentalitatea oamenilor. S-au cumpărat mai multe vehicule per familie, sau au obținut mai mulți membri din familie permis de conducere, contrar altor perioade. Au încercat să evite contactul cu aglomerația și în transportul în comun. Ne așteptam noi, dintr-o prejudecată că oamenii vor fi mai precauți, vor încerca să cheltuie mai puțin, dar în perioada 2020 – 2021 am avut aproximat 44.000 de certificate de înmatriculare emise. Practic pandemia nu a făcut oamenii să cumpere mai puține autoturisme, așa cum se vehicula inițial”, a declarat Maria Vasile, Comisar Șef în cadrul Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrul care a uimit cel mai mult este reprezentat de craiovencele care au aplicat pentru permise auto de categoriile C și CE, adică pentru TIR. Doamnele au trecut peste tiparele clasice și au solicitat permisele pentru camion din dorința de a lucra ca transportatori.

„Pandemia a influențat piața muncii, care a avut nevoie de mai mulți transportatori, în special marfă. Astfel am avut cel mai mare număr de femei care au solicitat permis de conducere pentru categoriile C și CE, adică pentru camioane, în ideea de a lucra cu soții sau singure ca șoferi profesioniști”, a spus Maria Vasile, care a amintit un alt aspect important din perioada pandemiei. Craiovenii au solicitat mai multe permise pentru motocicletă, una dintre explicații fiind ideea de a circula singuri.

„Am avut o cerere crescută pentru permise de motocicletă, explicația, credem noi, a fost că oamenii au vrut să circule singuri. Am avut o prognoză care practic a fost dată peste cap pe timpul pandemiei”, a adăugat Comisarul Șef Maria Vasile.

Politica