joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ Mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor, în Craiova!

Oltenii au fost însetați de cultură sâmbătă, 14 mai 2022, deoarece a fost Noaptea Muzeelor, ediția a-XVIII-a. Publicul a beneficiat de acces gratuit în toate cele trei locații expoziționale ale Muzeului Olteniei: Secția de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu, nr.14), Secția de Științele Naturii (str. Popa Șapcă, Secția de Etnografie – Casa Băniei (str. Matei Basarab, nr. 16).

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost 10.352 vizitatori la Muzeul Olteniei, 5.321 la Secția Științele Naturii, 3.535 la Secția Istorie Arheologie și 1.496 la Secția de Etnografie. „Nu mai avem cuvinte… se lasă seara la Craiova și spațiile expoziționale sunt pline de vizitatori! O lecție de credință cât sufletul unui sfânt! Se poate dar nu pentru că este Noaptea Muzeelor și pentru că este gratis! Este ceva mai mult și asta ține de altceva mai profund, de suflet! Ușile acestea deschise ale instituțiilor, privite cu ochii și cu sufletul publicului, ne arată că nu sunt doar clădiri frumoase, ci că au fost clădite de oameni pe un vis, pe o credință”, au scris aceștia pe Facebook.

Celebra cântăreață de muzică populară, Niculina Stoican, a comentat la postările de pe Facebook a Muzeului Olteniei: „Mândră de Oltenia mea frumoasă”, „Cât de frumos, cât de OLTENESC, cât de ROMÂNESC”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Facebook/ Muzeul Olteniei

Politica