miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: 34 de persoane au rămas fără permis în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, 34 de persoane au rămas fără permis în urma contoalelor făcute de polițiștii rutieri doljeni pe principalele drumuri din Județ.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții, în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 400 de persoane, fiind controlate și 334 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.435 de lei. Dintre acestea, 116 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimul legal de viteză și 161 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Un bărbat a rămas fără permis de conducere după ce a gonit pe strazile Craiovei

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Henry Ford, din municipiul Craiova, cu viteza de 128 km/h.
Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un alt bărbat a fost prins conducănd cu 120 km/h pe străzile Craiovei

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Malu Mare, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe bld Ilie Balaci, din municipiul Craiova, cu viteza de 120 km/h.

Potrivit sursei citate, acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Bărbat prins băut la volan

11 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice constatate de polițiști în ultimele 48 de ore

Un bărbat a fost depistat de polițiști conducând un autoturism cu o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 14 mai, polițiștii Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 605 A în comuna Fărcaș.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit polițiștilor doljeni, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetați pentru conducea unui autoturism fără a poseda permis de conducere și încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere

Tânăr prins în timp ce conducea noaptea fără permis

Noapte trecută polițiștii din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Pielești au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Robănești, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 652, în comuna Robănești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere.

De asemenea, tatăl său este bănuit că i-ar fi încredințat autoturismul pentru a fi condus pe drumurile publice.

Potrivit sursei citate, polițiștii doljeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere

Politica