joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

626 de asistenți medicali, sărbătoriți la SJU Târgu Jiu

Ziua Internațională a Asistentului Medical este celebrată anual, în întreaga lume, pe 12 mai, dată care marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ‘„Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt angajați 626 de asistenți medicali, care au un rol foarte important în acordarea asistenței medicale în sistemul sanitar. Aceștia au, de asemenea, un rol important și în promovarea și menținerea sănătății, dar și în prevenție. Asistenții medicali sunt responsabili de bunăstarea, siguranţa, examinarea și tratarea corectă a pacienţilor.

„În perioada pandemiei, descrisă de mulți ca fiind cea mai grea din întreaga carieră, asistenții medicali au dat dovadă de curaj, răbdare, putere, empatie, conștientizând riscurile acestei profesii, provocările, dar și succesele echipei medic-asistent-infirmier. Zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și-au construit cariera în această unitate medicală. Urăm un sincer La mulți ani, multă sănătate, putere de muncă și cât mai multe împliniri profesionale tuturor asistenților medicali din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și celor din celelalte unități sanitare din județul Gorj!”, a fost mesajul transmis de SJU Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica