vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi jurnaliști români, reținuți în Transnistria de separatiştii proruşi

Jurnaliştii Digi24 Alexandru Rotaru şi Cristian Petrescu au fost reţinuţi marţi seară de forţele de securitate proruse din Transnistria. Echipa se afla în regiunea separatistă de unde a relatat despre ultimele provocări din zona controlată de forţe proruse.

Cei doi au transmis din Tighina şi Tiraspol pe parcursul zilei de marţi, iar în timp ce se aflau în aşa-zisa capitală a Transnistriei au fost reţinuţi fără a li se aduce vreo acuzaţie, scrie digi24.ro

Jurnaliștii au fost eliberați după aproximativ şase ore, după intervenţia Ministerului de Externe al României şi a autorităţilor de la Chişinău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În seara zilei de 10 mai 2022, MAE a fost informat cu privire la faptul că doi jurnalişti români, prezenţi în interes profesional în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, nu mai pot fi contactaţi de către redacţie, aceştia fiind – aşa cum s-a aflat ulterior – reţinuţi de forţele de securitate ale aşa-ziselor „autorităţi” transnistrene. Ca urmare a dispoziţiei ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ambasada României la Chişinău a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe multiple canale, inclusiv pe lângă autorităţile competente ale Republicii Moldova şi Misiunea în Republica Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, fiind obţinută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnalişti. Aceştia au fost însoţiţi, în condiţii de securitate, spre capitala Chişinău unde se află în siguranţă, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Totodată, MAE „adresează mulţumiri deosebite autorităţilor Republicii Moldova şi celorlalte autorităţi române implicate pentru acţiunea promptă şi eficientă care, alături de demersurile MAE, prin Ambasada României la Chişinău, au condus la eliberarea celor doi jurnalişti români.”

 De asemenea, MAE adresează rugămintea jurnaliştilor interesaţi să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze ministerul în prealabil şi să evite deplasarea în perioada următoare.

Politica