vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demonstrația de independență a Prefecturii Dolj

Prefectura Dolj a sărbătorit, luni, „Ziua Independenței de Stat a României”, chiar dacă anul trecut, Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care 10 Mai a fost declarată „Ziua Independenței Naționale a României”.

La „manifestații” (după cum a anunțat Prefectura pe Facebook) a participat și Prefectul județului Dolj, Daniela Barbu: „Astăzi, suntem cu gândul la eroii care au făcut din România un stat independent. Este ziua în care, în anul 1877, Mihail Kogălniceanu făcea o declarație istorică în sedința parlamentului țării: <Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare>. Ziua de 9 mai 1945 este și ziua în care Germania Nazistă capitula și astfel, lua sfârșit cel de-al doilea război mondial. Sute de mii de români s-au jertfit ca noi astăzi să fim liberi. Ei sunt eroii cărora le datorăm tot ceea ce avem astăzi.Tot pe 9 mai sărbătorim și Ziua Europei. Din 2007 românii fac parte din marea familie europeană. Ziua Europei nu marchează doar data de naștere a unui proiect istoric, ci și bucuria de a fi împreună, într-o zi a voinței și a solidarității marii comunități europene.Recunoștință eroilor noștri! La multi ani, Europa!”, a declarat Daniela Barbu.

„Ziua Independenței de Stat a României” a fost sărbătorită în Dolj, dar nu se știe dacă bugetul a fost unul satisfăcător: „Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, se arată în lege.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Presa nu a fost invitată la manifestări, cum de altfel, mass-media pare să nu fie binevenita la nici o acțiune a Prefecturii, nici măcar la ședințele Colegiului Prefectural.

Politica