joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pista de alergare din Botanică, motiv de ceartă pentru craioveni

Craiova se laudă cu o Grădină Botanică de excepție. Aceasta a fost revitalizată în anul 2016 și de atunci este din ce în ce mai frumoasă. Craiovenii se bucură de ea permanent, iar mulți au posibilitatea să facă sport într-un loc special amenajat pentru activități fizice.

În 2016, autoritățile locale au decis să facă o pistă de alergare în Grădina Botanică, pentru ca oamenii ce vor să se plimbe și să admire peisajul să nu fie deranjați de alergători: „S-a făcut aici o pistă de alergare pentru că ne-am dat seamă că erau foarte mulţi craioveni care îşi doreau să alerge. Am preferat ca ei să facă asta doar în zona din spate, ca să nu îi deranjeze pe cei care vin să admire plantele sau să se plimbe cu copiii, cu cărucioarele”, a precizat primarul.

Totuși, cu timpul, pista de alergare a ajuns una dintre zonele preferate pentru plimbări. Acolo, fără să se arate deranjați de sportivi, părinții împing cărucioare, în timp ce vârstnicii își fac destul de des plimbările, indiferent de ce parte a zilei este.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii au sesizat aceste lucruri, în ultimii ani. Autoritățile au amplasat chiar și un panou pe care scrie clar că zona este dedicată activităților fizice, nu pentru plimbări. Pentru un alergător este destul de dificil să evite persoanele care merg pe pistă, cu spatele la ei, fără să țină cont de faptul că au la dispoziție întreaga Grădină Botanică, pentru plimbare.

E mult mai ușor să alergi prin Centrul Vechi, vineri seara, decât pe Pista de alergare din Grădina Botanică. Asta pentru că nu exista respect. P.S. Vad ca a fost confuza postarea, asa ca o explic. Se plimba foarte multa lume pe pista de alergare și nu ai pe unde să alergi, unde mai pui că sunt părinți care aduc la joacă și copilașii, tot pe pista de alergare”, povestea un craiovean, în 2019, un o rețea de socializare.

În grădina botanică, pe pista de alergare își arătau aptitudinile în ceea de privește efectuarea exercițiilor la sol… PE PISTA DE ALERGARE …Nu mai zic de personajele umblătoare pe trotinete electrice care tot PE PISTA DE ALERGARE ard gazu’ De cei ce se plimbă lejer pe pista de alergare nimic de zis..”, a fost mesajul postat pe Facebook de o tânără craioveancă, în vara anului 2020.

Dragi părinți, bunici, îndrăgostiți…chiar nu va este clar? Asta seara o mama care vorbea de 30 de minute la telefon pe pista de alergare iar copiii mergeau pe bicicleta, alta cu căruciorul tot acolo. Nu este suficienta întreaga grădina botanica asfaltată pentru astfel de plimbări? Va trebuie si pista de tartan făcută EXCLUSIV PENTRU CEI CARE ALEARGĂ. Aceeași mesaj îl am și pentru băieții care își plimbă prietenele printre atleți”, scria un alt bărbat, pe Facebook, în toamna anului 2021.

Alergătorii, fie ei profesioniști sau amatori, se confruntă și în ziua de astăzi cu aceleași probleme, în Grădina Botanică din Craiova. Zilnic, oamenii care ies să facă mișcare sunt nevoiți să închidă ochii când văd că nu sunt respectați. Metaforic vorbind, pentru că dacă ar închide ochii la propriu, cu siguranță cei care se plimbă liniștiți, ignorând activitatea alergătorilor, nu ar fi prea fericiți.

Nu avem ce să le facem. Uneori mi se pare că se se plimbă pe aici intenționat, să încurce, să caute ceartă. Încercăm să îi evităm. Unii dintre noi ne pregătim pentru admiterea la Academia de Poliție, alții vor pur și simplu să facă sport. Mai au și obiceiul de a se plimba în grupuri mari, merg unii lângă alții și ocupă toată lățimea pistei de alergare. Dacă strigăm din timp la ei, se supără, au impresia că îi certăm”, ne-a declarat o altă tânără, luni dimineața.

Politica