marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După eșecul cu FCSB, CSU tremură pentru Europa!

Oltenii nu mai pot scăpa, dar nici înainta de pe locul 3, iar speranțele europene se leagă de Cupa României.

30.000 de suporteri au luat cu asalt duminică arena „Ion Oblemenco”, cu speranța unei noi victorii contra FCSB. Au venit încrezători, dar au plecat dezamăgiți, după ce fostul atacant din Bănie, Ivan Mamut, ajuns la FCSB în urma unui schimb cu Vînă, a înclinat balanța punctelor în favoarea vizitatorilor. Croatul a marcat un gol de pus în ramă, călcâi imparabil pentru Pigliacelli, într-un meci în care oltenii au izbit de două ori barele porții adverse. Alb-albaștrii au fost așadar cu ratările, iar oaspeții cu golul de 3 puncte. FCSB continuă astfel cursa de urmărire a celor de la CFR Cluj, în vreme ce campionatul s-a încheiat prematur pentru CSU, care nu mai poate avansa ori cădea de pe locul 3.  

Președintele momentan mai degrabă de imagine al oltenilor, după 1 iulie de facto, potrivit promisiunilor patronatului, Sorin Cârțu a spus după eșec: „S-au întâlnit două echipe, una ghinionistă și una norocoasă. Până la urmă le înțeleg și obiectivul ăsta, de a trage la campionat. Când ai un asemenea noroc, în special când joci cu Universitatea Craiova, e normal să vrei să ieși campion. Până la acea fază, putea fi un rezultat în favoarea noastră. Au fost câteva situații bune de poartă, finalizare ba în bară sau fie scoase din 6 metri, cum a fost la Markovic. Una peste alta e o amărăciune pentru noi, îmi găsesc greu cuvintele pentru a mă exprima după ceea ce s-a întâmplat. Merită felicitată echipa, pentru modul în care a jucat. Obiectivul principal rămâne Cupa României, v-am mai zis”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reghe a dat și el vina tot pe ghinion: „E prea la cald ca să facem o analiză. Am avut ghinion, am ratat foarte mult. Echipa noastră a făcut un meci foarte bun. Am luat din nou gol pe final, trebuie să fim mai atenți. În mare, cred eu că ne-am creat foarte multe ocazii, am lovit bara de două ori, am marcat și un gol dar a fost offside. Ceea ce ne-am propus am făcut, știam foarte bine că sunt periculoși pe contraatac. Sunt dezamăgit pentru că a fost un joc bun și am pierdut. Sper ca băieții să fie pregătiți pentru meciul de joi, din Cupă. Am avut trei-patru șanse bune în prima repriză. Dacă aveam astăzi un pic de noroc, jocul se schimba total. Va trebui să încerc să îi motivez pe jucători pentru meciul de joi. Asta a fost să fie. Felicitări celor de la FCSB, noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de realizat și anume să ne câștigăm Cupa”.

La fel ca președintele și antrenorul, și căpitanul Nicușor Bancu a spus că e dezamăgit și că nu rămâne decât să continue bătălia pentru Cupă: „O dezamăgire foarte mare. Ne pare rău, pentru că a fost atmosferă fantastică. Ocaziile s-au răzbunat. Incredibil, la prima atingere au deschis scorul. Au știut să profite. La prima ocazie mai clară au reușit să înscrie. Au avut noroc. Am încercat să ne apărăm la 30 de metri de poarta noastră. Am făcut o partidă foarte bună. Golul fantastic al lui Mamut a decis partida. Noi am dat totul chiar dacă nu mai aveam șanse la titlu. Ocaziile se răzbună și ești pedepsit. Principalul obiectiv e Cupa. Sepsi e o echipă puternică și sperăm să întoarcem rezultatul”.

CSU Craiova – FCSB 0-1
A marcat: Mamut 85
CSU CRAIOVA: Pigliacelli – Vătăjelu (81 Vlădoiu), Papp, Constantin, Bancu – Screciu (74 Căpățână), A. Crețu – Gustavo (81 Roguljic), Baiaram (74 Cîmpanu), A. Ivan – Markovic (57 Koljic). Antrenor: Laurențiu Reghecampf. 
FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase – Cordea (59 Edjouma), Fl. Coman (38 I. Stoica, 84 Mamut), Oct. Popescu (84 Dumiter). Antrenor: Toni Petrea.
Arbitru: I. Kovacs

Etapa 8:
Farul – Voluntari 1-1
FC Argeș – CFR Cluj 0-6
CSU Craiova – FCSB 0-0

Clasament
1. CFR Cluj 8 5 1 2 15-5 54
2. FCSB 8 7 0 1 19-4 52
3. CSU Craiova 8 6 0 2 17-6 45
4. Voluntari 8 2 1 5 6-12 31
5. Farul 8 1 2 5 3-12 29
6. Argeș 8 1 0 7 3-24 27

Politica