joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Ucraina: Peste 100 de persoane evacuate din uzina Azovstal

Președintele ucrainean a spus că astăzi au fost evacuate peste 100 de persoane din Azovstal. În Mariupol se află combinatul siderurgic Azovstal, supus unor puternice bombardamente de către trupele ruse, în ultimele săptămâni. Sute de oameni, inclusiv mame cu copii, se află în interiorul complexului de producție de oțel.

Organizația Națiunilor Unite desfășoară o „operațiune de trecere în siguranță” a civililor de la combinatul siderurgic Azovstal din orașul ucrainean Mariupol, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, potrivit Reuters.

Evecuarea civililor a început pe 29 aprilie, a parcurs aproximativ 230 de kilometri și a ajuns sâmbătă dimineața la uzina din Mariupol. CICR insistă asupra faptului că nu pot fi împărtășite detalii până când situația nu o permite, deoarece ar putea pune în pericol grav siguranța civililor și a convoiului. Autoritățile locale relevante comunică cu civilii despre detalii practice”, arată comunicatul citat de Reuters

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-un mesaj postat pe Telegram, președintele ucrainean a spus că astăzi au fost evacuate peste 100 de persoane din Azovstal.

”Astăzi am reușit în sfârșit să începem evacuarea oamenilor din Azovstal. După multe săptămâni de negocieri, după multe încercări, diverse întâlniri, apeluri și propuneri. Nu a fost o zi în care să nu încercăm să găsim o soluție care să ne salveze poporul. Astăzi, pentru prima dată în toate zilele de război, acest coridor vital a început să funcționeze. Pentru prima dată au fost două zile de încetare reală a focului. Peste o sută de civili au fost deja evacuați – femei și copii care fug de ostilitățile de acolo. Având în vedere toate complexitățile procesului, primii evacuați vor ajunge mâine dimineață la Zaporojie. Echipa noastră îi va întâlni acolo. Sper ca maine sa fie indeplinite toate conditiile necesare pentru a continua sa exportam oameni din Mariupol. Plănuim să începem la opt dimineața”, a spus Zelenski.

„Primul grup de aproximativ 100 de persoane se îndreaptă deja spre zona controlată”, a adăugat el pe pagina sa de twitter, potrivit stiri tvr.

Consiliul orăşenesc al Mariupolului a declarat duminică că există „şansa” de a evacua civilii din oraşul asediat Mariupol. Consiliul a îndemnat oamenii să se adune la ora 16.00, ora locală, lângă un centru comercial numit „Port City” pentru a-i evacua în regiunea de sud a Zaporojie.

Politica