Timp mare de așteptare pentru a intra în Turcia și Grecia cu mașina

Date:

Timpul de așteptare pentru accesul rutier în Turcia din Bulgaria este de 6 – 8 ore, iar din Bulgaria în Grecia de cel puțin două ore, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România. Situația a apărut din cauza fluxului mare de turiști.

În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Bulgaria, Grecia și Turcia, MAE a precizat că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră.

Potrivit informațiilor obținute de reprezentanții Ambasadei României la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei din Bulgaria în Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turiști din această perioadă, precum și a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia este de aproximativ 2-3 ore.

„Având în vedere debutul sezonului turistic, MAE subliniază importanța informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, și a verificării cu atenție a informațiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, transmite MAE.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente