vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania: Doi români, care au forțat o minoră să cerșească cu bebelușul în brațe, trimiși la închisoare

Doi români au fost trimiși la închisoare după ce au obligat o minoră să cerșească cu bebelușul în brațe pe străzile din Córdoba, Spania.

Prin sentința Înaltei Curți s-a demonstrat că, în anul 2013, când victima, avea 15 ani, a fost predată, celor doi infractori, chiar de părinți săi, în schimbul unei sume de bani. Unul dintre cei doi infractori le-a spus părinților că o va căsători pe minoră cu fiul său, care avea și el 15 ani.

Vândută de propriii părinți, o fată de 15 ani a fost obligată să cerșească împreună cu bebelușul ei pe străzi.

În acest scop, inculpații, împreună cu minora, au ajuns în Spania,  la Lucena, unde se afla băiatul minor, cu care în cele din urmă nu s-a căsătorit, dar a locuit împreună și a întreținut relații sexuale. În urma relației, minora a născut un fiu în luna decembrie 2014, scrie eldiadecordoba.es.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, de la începutul anului 2015 până în luna mai a aceluiași an, inculpații, profitând de situația vulnerabilă a fetei, care avea și un copil nou-născut, au obligat-o să practice cerșetoria și să vândă flori  în Lucena și în alte orașe andaluze, precum Antequera și Osuna.

Minora era mereu verificată de cei doi români să nu povestească oamenilor prin ce trecea, aceștia îl luau toți banii câștigați, o băteau și o amenințau că îi vor lua copilul. Totuși, tânăra a renunțat la orice compensație.

Sentința Înaltei Curți andaluze confirmă pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi inculpați români, ca autori ai  infracțiunii de exploatare pentru cerșetorie, dar i-a achitat de infracțiunea de trafic de ființe, pentru care fuseseră condamnați de Secția a III-a a Curții Provinciale din Córdoba. 

Politica