miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meteorologii liniștesc populația: Concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, în următoarele zile

În analiza ANM cu privire la concentraţiile de monoxid de carbon în zona României în perioada 23 – 25 martie 2022 se menţionează că, potrivit simulărilor modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei, miercuri, în estul şi în sud-estul României, circulaţia aerului se va realiza predominant dinspre nord şi nord-est spre sud, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Dobrogea şi în nordul, centrul şi estul Munteniei, unde rafalele vor fi în general de 45-55 km/h. În restul teritoriului, circulaţia aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic şi vestic, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale, scrie Agerpres.

„Din seara zilei de miercuri (23 martie), circulaţia aerului se va realiza predominant dinspre nord-vest – nord spre sud-est – sud. În intervalul menţionat, în zona de interes nu se vor semnala precipitaţii, exceptând ziua de 25 martie când acestea îşi vor face apariţia pe arii restrânse”, subliniază ANM.

Și preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a menţionat că instituţia nu a putut măsura datele norului, deoarece acesta nu se află deasupra României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„ANPM are un sistem de notificare foarte bine pus la punct, la fiecare oră ne vin date, în cazul în care se întâmplă ceva datele ies din pragurile respective şi automat ne vin nişte notificări, deci vom şti şi vom raporta în cel mai scurt timp. (…) Faptul că norul încă nu a ajuns, sau e foarte posibil nici să nu ajungă în România, nu prea am putut să măsurăm noi date concrete, însă în cazul în care eventual intră în România, atunci vom şti absolut din primul minut ce se întâmplă şi care sunt numerele, şi atunci, bazat pe rapoartele noastre, sunt sigur că vor fi luate cele mai bune decizii”, a precizat Lorand Fulop.

Politica