vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se reiau zborurile în Republica Moldova! Traseele aeriene vor fi numai prin și dinspre România

Republica Moldova va permite zborurile aeriene de pe Aeroportul Internațional Chișinău, luni, începând cu orele 12, dar acestea vor fi efectuate numai spre și dinspre direcția României.

„Zborurile se vor efectua prin spațiul aerian al României și de acolo în toate directiile. Absolut toate cursele vor fi reluate de pe Aeroportul International Chișinău”, precizează Autoritatea Aeronautica Civilă din Republica Moldova (AAC).

Instituția mai precizează că prin deschiderea unei porțiuni a spațiului aerian s-a oferit posibilitatea efectuării tuturor curselor regulate ce erau planificate până la închiderea spațiului aerian. Astfel operatorii aerieni naționali și străini urmează să își reia activitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate acestea, autoritățile aviatice de la Chișnău susțin că în continuare rămâne închis restul spațiului aerian, inclusiv spațiul aerian de clasa G (spațiul aerian necontrolat, utilizat în special pentru zboruri de agrement).

„Operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău urmează să reînceapă activitatea sa operațională cât de curând”, mai spune AAC.

Săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu declara că autoritățile iau în calcul reluarea curselor aerene regulate spre și dinspre Republica Moldova, scrie g4media.ro

Anunțul autorităților din Republica Moldova vine la o zi după ce Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, a declarat că SUA nu au indicii potrivit cărora Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac din partea Rusiei.

„În acest moment, nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Republica Moldova și-a închis spațiul aerian pe 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Politica