sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Urmărire ca în filme pe străzile Craiovei

Urmărire ca în filme, sâmbătă dimineața, pe străzile din Craiova. Un tânăr de 23 de ani, băut și drogat, a fugit de poliție după ce agenții de la rutieră i-au făcut semn să oprească.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, în dimineața zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Calea Severinului, din localitate, au constatat că un autoturism se deplasa cu viteza de 108 km/h.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șoferul a oprit mașina, a coborât, și a încercat să fugă pe o alee

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 1 km, unde pe o alee adiacentă, conducătorul auto a oprit și a încercat să fugă.

Cel în cauză a fost somat verbal de polițiști să se oprească, nu s-a conformat, fapt pentru care polițiștii au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, ulterior reușindu-se prinderea și imobilizarea conducătorului auto, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Caraula.

Alcooltestul a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu aparatul drugtest care a indicat un rezultat pozitiv, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

spot_img
spot_img

Politica