vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arbitrul Coza îl amenință pe Mititelu jr. cu judecata: „Îmi pătează imaginea!”

Ionuț Coza, devenit personaj central al meciului Farul – FCU Craiova 3-2, a reacționat după ce patronul grupării oltene a zis că e corupt.

Cu zece minute înainte de finalul meciului, la 3-1 pentru gazde, Sidibe a fost faultat în careu de portarul Aioani. Arbitrul Coza nu a dat penalty, ci l-a avertizat cu galben pe atacantul FCU Craiova pentru simulare. A fost scânteia care a aprins spiritele, mai ales că oltenii l-au recuzat pe central datorită deciziilor pe care acesta le luase în trecut. Mititelu jr a fost cel mai vehement, acuzându-l pe fluieraș că e corupt.
La rândul său, Coza spune că-și rezervă dreptul de a-l da în judecată pe Mititelu jr. „Referitor la acuzațiile conform cărora sunt «un apropiat al clubului Farul Constanța» și că sunt «văzut deseori în baza de pregătire a clubului Farul Constanța» antrenându-mă, vreau să precizez faptul că singura dată când am fost în baza «FC Viitorul», în afara delegărilor în competiții, s-a întâmplat în anul 2018, când am fost un simplu spectator la un joc amical al fiului meu, la un joc în deplasare, fără să am contact cu nimeni din anturajul clubului Viitorul sau al clubului Farul Constanța. De asemenea, informațiile conform cărora aș merge la hotelul Iaki pentru a face recuperare sunt total false. Nu am intrat niciodată în acest hotel, nici ca turist, nici măcar ca simplu vizitator. Mai mult decât atât, nu am rude în județul Constanța și nu am relații de prietenie cu nicio persoană din anturajul clubului Farul Constanța.
Declarația «Arbitrul Coza este corupt» îmi pătează imaginea, o afectează și pe cea a Comisiei Centrale a Arbitrilor, de aceea iau în considerare varianta de a acționa în instanță persoanele care mi-au adus un prejudiciu prin astfel de afirmații neadevărate”, se arată într-un comunicat al arbitrului postat pe site-ul Federației.
Iată și acuzațiile pe care Mititelu jr i le-a adus lui Ionuț Coza imediat după meci, într-o intervenție telefonică la DigiSport: „Eu nu cred în coincidențe. În decurs de un an, vreau să iau cronologic faptele. La meciul cu Petrolul, de anul trecut, ziarele din Europa titrau că a fost primit cel mai penibil penalty de către o echipă românească, acordat de către Ionuț Coza Petrolului în minutul 88. La meciul cu Farul, din tur, tot Coza a fost delegat și Farul a primit un penalty care nu a fost, cum a spus și domnul Crăciunescu atunci, în minutul 86. Din închisoare, tatăl meu mă sună cu o zi înainte de meci să mă întrebe cine e arbitru la meci. Și tata zice că nu cumva să-l pună pe Coza. Și pe Coza l-au pus. Așa cum au existat și Bogaciu și Constantin și alți arbitri corupți, vă spun eu că și Coza e un arbitru corupt. Nu-mi trebuie dovezi! Poate să mă dea în judecată. Dacă acest arbitru, Coza, mai este delegat la vreun meci al nostru, voi face istorie cu acest arbitru și cu observatorul la meci”.

Politica