joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gazele, subiect de dispută într-un bloc din Craiova: „Este handicapată!”

Gazele sunt motiv de dispută și de ceartă într-un bloc din Craiova unde Băcănoiu Maria, o femeie de 64 de ani, spune că este nevoită să plătească pentru două persoane, deși ea locuiește singură. Aceasta a fost de profesie economist la uzina de avioane și acum suferă de osteogeneza imperfecta, o boală care afectează în principal oasele și care se caracterizează prin fracturi ce se produc cu ușurință, adesea din cauza unei traume ușoare sau fără o cauză aparentă. Fracturile multiple sunt frecvente și, în cazuri severe, pot apărea chiar înainte de naștere.

Băcănoiu Maria spune că nu are însoțitor, pe certificatul ei scrie fără. Femeia susține că este debranșat de la rețeaua de gaze naturale din luna ianuarie 2020 și are aparatură electrică. Aceasta este extrem de nemulțumită și dorește să rezolve două lucruri. Prima dată problema cu gazele pentru că i se impun la plata, fiind debranșată: „Nu știu care e motivul, nu mi s-a dat nicio explicație”. Al doilea lucru este de ce i se calculează cheltuielile pe două persoane, deși ea stă singură în casă.

Am avut o discuție privată cu vecina mea, președinta asociației de locatari din bloc, Dobre Amalia. Cu ea și cu vecina de alături. Pe tema gazelor. Am vrut să băgăm și noi conducta de gaze. Dintr-o dată s-a enervat și m-a amenințat că nu va mai vorbi cu mine niciodată, decât la ședință, cea cu proprietarii care nu s-a ținut niciodată. Mi-a modificat numărul de persoane cum a vrut. Am făcut contestație atunci când m-a trecut cu 4 persoane, în loc de 2. I-a dat dispoziție de la primăria să-mi facă recalcularea. A preferat să plătească doi avocați, cu 200 de lei, decât să-mi scadă mie 40. Am trecut peste asta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, eu am locuit până la 1 august, cu nepotul meu din partea surorii mele, care de la 1 august a vrut să plece și am rămas singură în acest apartament de lângă Ramada. Avem gazele la comun. Am făcut cerere să fiu scăzută cu o persoană de la întreținere. Ni s-a invocat că nu e cererea bine formulată. La controlul primăriei au spus că locuiesc cu părinții. Am adus declarații de la 3 vecini că părinții mei nu locuiesc cu mine, dar nu a contat.

Eu am vrut să fac contestație la acel răspuns pe care mi l-a dat primăria, să-i atașez declarația și procesul verbal de sigilare al gazelor, dar nu am mai primit niciun răspuns acolo. Mi-au spus că ei nu pot să intervină, că nu pot să oblige Asociația să modifice cheltuielile impuse la plată, așa a spus doamna de la Serviciul de Monitorizare și Control. Nu a vrut să-i mai primească nepotului dosarul a doua oară.

De necaz că am făcut contestație la primărie, din luna noiembrie, după 20 de luni de ejectare de la plată a gazelor, m-am trezit cu consum de gaze pe două persoane, eu având procesul verbal de sigilare a gazelor la ei, la firma care ne face calculul.

Mi-a spus că îmi calculează cheltuielile pe două persoane pe motiv că am o indemnizație de însoțitor de la casa de pensii. De la DGASPC, de la Compartimentul Juridic, mi s-a spus că nu are nicio legătură acea indemnizație cu numărul de persoane de la întreținere. Eu nu am însoțitor, pe certificatul meu scrie fără”, a explicat aceasta.

Femeia nu se poate mișca prea mult, merge în cârje și nu se poate deplasa nici până la ușa blocului: „Merg doar prin apartament și mă ajut de o măsuță care are rotile. Din aprilie, ca să nu se gândească cineva că n-am nevoie de o persoană care să mă sprijine, până în noiembrie stau la părinții mei care au casă la curte”, a mai adăugat aceasta.

Contactată, Dobre Amalia a împărțit amenințări și chiar a jignit-o pe Băcănoiu Maria: „Avem jurist la asociația de locatari și trebuiesc făcute verificări să vedem dacă este cum spune dumneaei. Nu am intrat la dânsa în casă deoarece nu se răspunde la ușă. Este handicapată! Nu poate să locuiască singură. Deci, această doamnă nu a fost verificată. Această doamnă are un handicap, nu poate să locuiască singură. La ușă nu răspunde, trebuie verificat ceea ce spune. Ea este o persoană care nu are niciun metru înălțime, este foarte bolnavă, operată pe coloana vertebrală și nu locuiește singură. Toată lumea din bloc plătește gaz, iar ea nu vrea să plătească gaz. Aveți mare grijă ce scrieți pe la ziar că vă dau în judecată. La revedere”, a precizat președinta asociației de locatari din bloc.

Politica