vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Județean Dolj a stabilit strategia de dezvoltare a județului pentru următorii șase ani

Consiliul Județean Dolj a stabilit strategia de dezvoltare a județului pentru următorii șase ani. Miercuri a avut loc un eveniment special de prezentare a documentului care va coordona evoluția județului până în 2027.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a explicat faptul că analiza a fost realizată de o firmă specializată, care a parcurs toate etapele de cercetare pentru elaborarea unei viziuni integrate pentru județul Dolj.

„În centrul strategiei noastre este cetățeanul și comunitatea din care face parte. Necesitățile și așteptările acestora vor fi corelate cu strategiile europene și naționale în vigoare, în baza a două direcții de dezvoltare strategică, adică îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea economică a județului, și două obiective de dezvoltare comune, însemnând dezvoltarea durabilă a teritoriului și buna guvernanță a instituțiilor publice, prin modernizarea administrației.  Toate acestea se vor concretiza prin proiectele pe care Consiliul Județean Dolj și le-a asumat pentru următorii ani”, a spus Cosmin Vasile.
Președintele Consiliului Județean a enumerat câteva dintre proiectele pe care, alături de colegii lui, și le-a asumat pentru următorii ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Modernizăm o cincime din rețeaua rutieră și alocăm fonduri pentru noi proiecte destinate infrastructurii rutiere; Construim un nou terminal pentru Aeroportul Internațional Craiova; Continuăm investițiile în sănătate, orientate către modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență, dezvoltarea capacității de depistare și tratare a pacienților oncologici și extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna și a Spitalului Orășenesc Dăbuleni; Susținem proiectele dedicate asistenței sociale dedicate tinerilor și vârstnicilor; Investim în dezvoltarea serviciilor culturale, sportive și de tineret. Construim un complex sportiv multifuncțional, restaurăm clădiri cu valoare de monument istoric și amenajăm un muzeu al satului în localitatea Cernătești. În plus, înființăm noi rute turistice; Dezvoltăm serviciile competitive prin înființarea de noi parcuri industriale, incubatoare de afaceri și parcuri tehnologice; Valorificăm rezultatele obținute din agricultură și îi sprijinim pe fermieri să aibă acces la depozite și la piața de desfacere prin înființarea unei rețele de centre pentru colectarea legumelor și fructelor, dar și a unei piețe de gross; Gestionăm colectarea deșeurilor și investim în protecția mediului; Modernizăm administrația prin digitalizare”, a explicat Cosmin Vasile, menționând, totodată, faptul că majoritatea proiectelor asumate vor fi realizate cu fonduri externe.

Politica