miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii locali din Craiova au dat amenzi în valoare de 8.555.132 lei, în 2021

Valoarea totală a amenzilor aplicate de Poliția Locală Craiova, în anul 2021, s-a ridicat la suma de  8.555.132 lei. Agenții au constatat şi aplicat 17.122 de sancțiuni contravenţionale, mai exact 12.827 de amenzi și 4.295 de avertismente, în toate domeniile de activitate.

Poliția Locală a Municipiului Craiova a desfășurat acțiuni specifice, punctuale, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a prevederilor legislației privind protejarea mediului, gestionarea deșeurilor de orice fel și transportul acestora.

„Urmare acestor acțiuni, polițiștii locali au depistat și sesizat Garda de Mediu Dolj, care a dispus sancțiunile prevăzute de reglementările în vigoare, respectiv confiscarea vehiculelor și sancționarea contravențională cu amenzi în cuantum de câte 15.000lei, pentru un număr de 8 autovehicule (autoutilitare, microbuze și camioane) și un număr de 7 vehicule cu tracțiune animală, ce transportau ilegal sau au deversat deșeuri /molozuri în mai multe zone ale municipiului Craiova (str. Nicolae Bălcescu, Calea București, Str. Nicolae Iorga, str. Prelungirea Bechetului, Centrul Istoric, str. Dobrogea, str. Maria Zaharia, str. Bărăganului, str. Râului, str. Popoveni, cartier Făcăi, etc)”, se arată în bilanțul Poliției Locale, ce va ajunge pe masa consilierilor locali din Craiova, joi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe tot parcursul anului 2021, poliţiştii locali au desfășurat misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice, precum și de fluidizare a circulației, pentru un număr de 67 competiții și activități sportive, manifestări ce s-au desfășurat la Sala Polivalentă, Sala „Ion Constantinescu” și Stadionul de Fotbal din cadrul Complexului „Ion Oblemenco”. Totodată, polițiștii locali au asigurat măsuri de ordine publică și circulație, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Craiova și Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova la toate meciurile de fotbal desfășurate pe arena din Bănie.
Polițiștii locali, dotați cu armament letal și muniție aferentă, au efectuat un număr de 1.921 misiuni speciale de transport valori, asigurând colectarea și transportul acestora către Trezoreria Municipiului Craiova, cu autospeciala blindată aflată în dotarea Poliției Locale, în condiții de maximă siguranță și fără înregistrarea niciunui eveniment.
Agenților de la Poliția Locală li s-a cerut să se implice și în gestionarea situației pandemice din Bănie. Aceștia au desfășurat, în principal, activitățile dispuse de structura Poliției Române, privind măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

„Astfel, au fost verificate în primul trimestru, un număr total de 48.593 persoane afectate de pandemia de Coronavirus și izolate/carantinate, la 30.461 domicilii/alte locații, iar rezultatele verificărilor au fost comunicate Poliţiei Municipiului Craiova. De asemenea, pe lângă aceste activități, începând cu data de 18.01.2021, parte a efectivelor Poliției Locale au fost angrenate în realizarea activităților privind distanțarea, siguranța publică și integritatea/paza (24h/24h) a unui număr de 6 centre de vaccinare organizate pe raza municipiului Craiova, respectiv la Sala Polivalentă, Stadionul Ion Oblemenco, Stadionul de Atletism, Uzina FORD, Facultatea de Mecanică”, menționează polițiștii locali în bilanțul anului 2021.

Cu scopul prevenirii răspândirii COVID-19, s-au desfășurat acțiuni zilnice și în stațiile de transport călători, precum și în mijloacele auto de transport public în comun, în urma cărora au fost verificate 1.785 mijloace de transport în comun. Polițiștii locali din cadrul Biroului Control și Activitate Comercială au verificat în această perioadă un număr de 1.808 societăţi comerciale, în privința respectării dispozițiilor legale față de circulația persoanelor, marcarea zonei destinată clienților, marcarea cu semne vizibile a fluxului pietonal și de orientare a acestora în vederea păstrării distanțării. Efectivele Poliției Locale (cu competențe în ordine publică, comerț și circulație) au participat la toate acțiunile de verificare inițiate de Poliția Municipiului Craiova, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Dolj și în colaborare cu D.S.P. Dolj, D.S.V.S.A. Dolj și I.T.M. Dolj.

Politica