Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Planurile primarului din Balș pentru 2022

Publicat

pe

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, și-a făcut un plan amplu pentru dezvoltarea localității în 2022. De la proiecte importate în infrastructură, în care sunt incluse alimentarea cu apă și canalizare, la reabilitarea unităților medicale și a unităților de învățământ.

De pe lista edilului nu lipsesc nici parcurile, spațiile verzi sau dezvoltarea de noi locuințe. În ceea ce privește infrastructura, primarul menționează că în afara alimentării cu apă și racordarea la canalizare a mai multor străzi, aproximativ 600 de locuințe vor fi racordate la gaze.

„Alimentare cu apă pentru străzile: Popa Șapcă, Mâinești, Cuza Vodă, Luncii, Macului, Prelungire 1 Decembrie, Luncii prelungire și ramificație; Canalizare pentru străzile: Măceșului, Bradului, Mărășești, Mihail Drumeș, Viilor, Ciocârliei, Popa Șapcă, Cuza Vodă și integral în cartierele Corbeni/ Româna și Vârtina/ Crizantemelor; Iluminat public – extinderea sistemului de iluminat public și înlocuirea tuturor becurilor actuale cu lămpi led; Gaze naturale – finalizarea lucrărilor pe străzile: Salcâmilor, Mihail Drumeș, Viilor, Anton Pann, Chilia, Turda, Cometa; Continuăm până la racordarea celor 600 de locuințe, care nu au încă gaze naturale, în special cartierul Corbeni/ Româna. Sistematizare și modernizare străzi și trotuare: 1 Decembrie, Frații Buzești, Petre Pandrea, Nufărului; Demarăm studiile de fezabilitate pentru modernizarea tuturor străzilor și trotuarelor din zona Orașului Vechi și cartierul Teiș. Demarare studiu de fezabilitate pentru alimentare apă și canalizare în cartierul Spineni”, a spus edilul din Balș.
În ceea ce privește sănătatea, Rotea spune că spitalul din Balș va avea de asemenea parte de o reabilitare amplă dar și de achiziții de aparatură medicală.

„Reabilitarea integrală a secției Pediatrie, inclusiv montarea unui loc de joacă aferent secției; Construcția unei noi spălătorii; Reabilitarea Camerei de Gardă, Radiologiei, bucătăriei, cantinei, corpului administrativ, cabinei acces poartă;  Asigurarea finanțării și demararea lucrărilor pentru construcția Centrului de Primiri Urgențe, dotat cu Computer Tomograf; Extinderea serviciilor medicale, dar mai ales creșterea CALITĂȚII”, a completat Rotea.
Școlile și grădinițele nu au fost nici ele uitate de pe lista primarului, acestea urmând să beneficieze de dotări moderne.
„Reabilitarea GPN Ion Creangă (grădiniță și cămin); Reabilitare Sală de Sport a Colegiului Tehnic;  Reabilitare/ sistematizare și împrejmuire Școala Gimnazială „Mihail Drumeș”; Grădinița Teiș; Împrejmuire Școala Generală Nr. 1; Dotări moderne pentru toate școlile și grădinițele din oraș; Finalizarea proiectelor cu finanțare europeană ale precedentei administrații (voi reveni cu detalii despre eficiența și rentabilitatea investițiilor făcute în școli și grădinițe în ultimii 8 ani); Premierea performanței școlare (burse), indiferent dacă sumele vor fi asigurate sau nu de Guvern, așa cum s-a mai întâmplat în ultimii ani”, a  mai spus Primarul din Balș.
Crearea de locuințe este o altă prioritate menționată de către edil, de asemenea modernizarea spațiilor verzi din oraș făcând parte din planurile pe 2022.

„Darea în folosință a 20 de apartamente ANL; Construcția unui nou bloc ANL cu 20 de apartamente; Construcția a 48 de apartamente – locuințe sociale; Finalizarea cadrului legal de închiriere, pentru persoanele care stau în blocurile Temerarii și G6; Modernizarea Platoului „Casa Tineretului” și părculețului de lângă Primărie; Modernizarea Parcului „Balta Gării”; Modernizarea Părculețului vizavi de magazinul Lidl; Demararea studiilor de fezabilitate pentru reabilitarea integrală a Parcului Central și Parcului Gengea, din fonduri europene. Demararea studiilor de fezabilitate pentru reabilitarea termică a scărilor de bloc și pentru sistematizarea tuturor spațiilor dintre blocuri (străzi, parcări, trotuare, spații verzi, mobilier urban, locuri de joacă”, a mai adăugat Rotea.
Nu în ultimul rând, serviciile publice care vin în sprijinul cetățenilor din Balș se află și ele pe lista de proiecte a edilului, care vrea înființarea „Clubului Pensionarilor”, dar și reabilitarea termică a Primăriei și a Creșei.
„Înființarea „Clubului Pensionarilor” prin reabilitarea integrală a fostei centrale termice din spatele CEC; Înființare Centru Multifuncțional (inclusiv sală de proiecție și spectacole) pentru tineri; Construcție Bazin de Înot în spatele Parcului Central; Construcție Sală de Sport în spatele Parcului Central; Reabilitarea Halei de Lactate și a zonei de vânzare produse industriale; Reabilitarea termică a Primăriei și Creșei; Sistem de supraveghere video (40 camere) în tot orașul, în special în zona școlilor”, a scris primarul din Balș, care a menționat și că parte din proiecte sunt în curs de finalizare, altele vor începe efectiv în acest an, urmând să fie gata în anii viitori.
Totodată, proiectele nu rezolvă toate problemele orașului, dar sunt pași importanți pentru ceea ce înseamnă transformarea radicală a Balșului.

„Avem un buget redus, dar vom face lucruri mari cu el”, a adăugat edilul Balșului.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.