joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un an de la primele semne de protest date de minerii și energeticienii din Rovinari

Minerii și energeticienii încă se zbat pentru legea 197/2021. Deja s-a împlinit un an de când Sindicatul Energia Rovinari a inițiat acțiuni în instanță pentru membrii săi. Ulterior, la o lună mai târziu, au început și protestele. Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului, spune că astfel de acțiuni îl fac să se simtă mândru.

„FAPTE, nu vorbe! Se întâmpla acum un an, cu vreo 5 săptămâni înainte de începerea protestelor pentru legea 197/2021! De altfel în această perioadă Sindicatul Energia Rovinari este singurul sindicat din C.E.Oltenia care a inițiat acțiuni în instanță pentru membrii săi, contestând deciziile de respingere a Casei Naționale de Pensii.
În opinia mea asta înseamnă să faci cu adevărat muncă sindicală, iar pentru mine este o onoare și o mândrie să fac parte din Biroul Executiv al acestui sindicat! Lupta noastră dusă pentru drepturile noastre, continuă și nu va înceta niciodată, indiferent de piedici și de greutățile ce ni se pun în cale!”, a scris Manu Tomescu, pe Facebook.

Protestele minerilor și energeticienilor, pentru aplicarea Legii 197/2021, vor fi reluate începând cu data de 11 ianuarie: „Reluăm protestele în data de 11 ianuarie, fiindcă legea promulgată anul trecut nu se aplică nici în momentul de față”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, potrivit gorjeanul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica